В школи Білозерського району завітав Мандрівний фестиваль документального кіно DocudaysUA


Вже вкотре Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно DocudaysUA завітав на Херсонщину. В Білозерському районі партнером фестивалю традиційно виступила громадська організація "Білозерський центр регіонального розвитку".

14 - 15 грудня Наталя Юшко та В'ячеслав Лях з кінопоказами відвідали школи Білозерського району - Кізомиську, Томинобалківську та Велетенську




Учасникам до перегляду була запропонована стрічка «Боротьба Джамали». 
Шведська журналістка Елін Йонссон фіксувала життя співачки і її сім’ї в Україні та Криму, розповідаючи трагічну історію родини та про її нинішні складнощі, пов’язані з окупацією.
Через особистий і сильний портрет Джамали, а також пісню «1944», фільм звертається до історичних подій, депортації кримських татар і до сьогоденної політичної проблеми. 

Після перегляду стрічки, діти залюбки поділилися своїми враженнями про концепцію фільму. Найбільше вразили глядачів історії героїв фільму про тяжкі часи життя, які довелось пережити кримським татарам під час департації в 40-х роках та подіями, які зараз проходять в сучасній Україні. 

Організатори дякують директорам шкіл та педагогам, які вирішили продовжити обговорення цієї теми на уроках історії. А ті глядачі, кого стрічка залишила небайдужим,  висловили свої думки та переживання через конкурс малюнків.

Довідково:

Місія Мандрівного фестивалю - створити можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким способом сприяти розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Реалізуючи місію, потрібно сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Організатори: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Громадська організація «Південь», Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Дописати коментар

0 Коментарі