Колектив Білозерської школи №3 дізнався про «Правові механізми захисту прав дітей»



Актуальність такого явища як булінг зумовила необхідність системного підходу в профілактиці насильства та булінгу у закладах освіти. Тож громадською організацією«Білозерський центр регіонального розвитку» у співпраці з Відділом "Білозерське бюро правової допомоги" Херсонського місцевого центру з надання БВПД 23 жовтня 2019 року було проведено робочу зустріч на тему: «Правові механізми захисту прав дітей» для педагогічного колективу Білозерського ЗПЗСО №3.
Мета зустрічі - надати інформацію про булінг як прояв насильства; показати системну роботу і залученість усіх учасників освітнього процесу до протидії булінгу; узагальнити розуміння про місце та можливості батьків та родини в системі протидії булінгу.


Юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку В’ячеслав Лях розповів педагогам про основні нормативно-правові документи щодо протидії булінгу, а саме: Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» Кодекс України про адміністративні правопорушення. Після опрацювання питання «Нормативно-правові акти з протидії булінгу”, юристи надали відповіді на питання: хто і як відповідатиме за булінг?



Представниця Білозерського бюро правової допомоги Наталія Нечай ознайомила присутніх з поняттям та видами домашнього насильства (згідно із Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»). 

Для підвищення компетентності педагогічних працівників школи з означеної тематики необхідно:

  • опрацювати наявні нормативно-правові документи та методичні матеріали;
  • внести відповідні корективи до річних планів шкіл, планів роботи класних керівників, практичного психолога, соціального педагога, посадових обов’язків педагогів, спільних планів роботи закладу з іншими установами;
  • створити різні форми роботи з учнями, батьками, педагогічним колективом та персоналом;
  • напрацювати механізм взаємодії та перенаправлення в ситуації булінгу, надання фахової допомоги жертвам булінгу і булерам.


Захід реалізовано Білозерським офісом Мережі правового розвитку при ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" в рамках проекту “Посилення правових можливостей об’єднаних громад у захисті прав дітей та жінок“, за фінансової підтримки Міжнародний фонд “Відродження“.

Дописати коментар

0 Коментарі