Безоплатна правова допомога в Широкій Балці


29 січня 2020 року в Широкобалківській сільській бібліотеці юристи ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» провели прийом місцевих жителів з надання безоплатної правової допомоги. 

Одним з найпроблемніших питань було звернення щодо порядку зняття з реєстрації місця проживання, адже реєстрація сторонніх осіб, які тривалий час не проживають за адресою, створює перешкоди для отримання житлових соціальних пільг, оскільки в їх розрахунок визначається сукупний дохід та кількість усіх зареєстрованих осіб за вказаною адресою.

Юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку Лях Вячеслав пояснив, що цивільним законодавством України передбачено право власника майна на усунення перешкод у його користуванні (ст. 391 ЦК України). 

Відповідно до ст.3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та п.3 Правил реєстрації місця проживання реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради або сільським головою (у разі коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено). 

Відповідно до п. 26 «Правил реєстрації місця проживання» Затверджене Постановою КМУ від 02.03.2016 року № 207, зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється на підставі рішення суду, яке набрало законної сили.

Отже, в разі настання необхідності зняття з реєстрації особи, яка не бажає або не має можливості чи місце знаходження якої неможливо встановити, необхідно звернутися до суду з відповідним позовом. 

Нагадаємо, що безоплатну правову допомогу можна отримати за адресою: 
смт. Білозерка, вул. Свободи, буд. 86а, 
або за номером телефону:
 (05547) 33 7 68; (095) 087 48 60; (068)  538 90 06

Захід проведено в рамках проекту «Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження»



Дописати коментар

0 Коментарі