Вплив інтернету на людину обговорили в Херсонському державному будинку художньої творчості

 16 січня 2020 року для курсантів Херсонської академії неперервної освіти відбувся тренінг: «Безпека дітей в Інтернеті». Юристи громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку», на запрошення керівника Херсонського держаного будинку художньої творчості, підготували матеріал для батьків і педагогів щодо питань безпеки підлітків в мережі Інтернет.

Завдання заходу: 
- визначити основні небезпеки, які можуть спіткати дітей у мережі Інтернет; 
- сприяти формуванню навички адекватного реагування на небезпеки мережі; 
- розвивати культуру поведінки в Інтернеті.



Під час проведення тренінгу, юристи Білозерського офісу Мережі правового розвитку відмітили, що Закон України «Про захист суспільної моралі», передбачає захист суспільної моралі, створення необхідних правових, економічних та організаційних умов, які сприяють реалізації права на інформаційний простір, вільний від матеріалів, що становлять загрозу фізичному, інтелектуальному, морально-психологічному стану населення.

З високими темпами розвитку можливостей обміну інформацією постало питання захисту дітей від інформації, яка несе загрозу морально-психічному здоров’ю.



Учасники тренінгу активно обговорювали питання заборони розповсюдження продукції, яка: 
  • пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну територіальної цілісності України;
  • принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою;
  • пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь;
  • принижує особистість, є проявом знущання з приводу фізичних вад, з душевнохворих, літніх людей;
  • пропагує неповагу до батьків та людей похилого віку;
  • пропагує наркоманію, токсикоманію, алкоголізм, тютюнопаління та інші шкідливі звички.
Але, слід пам’ятати, що повністю обмежити доступ в кіберпростір неможливо та й не потрібно. Величезна кількість розвиваючої корисної інформації, літератури, музики і просто спілкування за інтересами, зв’язок з родичами і друзями – все це можна знайти в інтернеті. Достатньо пояснити правила поведінки, щоб забезпечити особисту безпеку дитини шкільного віку в інтернеті.

Захід проведено в рамках проекту «Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Дописати коментар

0 Коментарі