Учні Томинобалківського навчального закладу дізнались про культуру спілкування та безпечну поведінку в Інтренеті



Все більше наше життя пов’язане з використанням Інтернету, розвиток технологій дає можливість легкого доступу до всесвітньої мережі та використання можливостей Інтернету в житті кожного громадянина. 

Найактивнішими і в той же час незахищеними користувачами залишаються діти, які не володіють інформацією про можливі загрози та правила безпеки у Інтернеті. Все це може призвести до сумних наслідків, і щоб цього не сталося, юристи Білозерського офісу Мережі правового розвитку - Юшко Наталя та В’ячеслав Лях 24 лютого 2020 року, провели для учнів 4-5 класів Томинобалківської ЗПЗСО навчальний тренінг з теми: «Безпечна поведінка в Інтернеті». 


Під час заходу учням роз’яснено, що користувачі Інтернету, які добре знають комп’ютер та всесвітню мережу, більш адекватно оцінюють свої здібності та можливості, вони більш цілеспрямовані та кмітливі. Щоб повноцінно орієнтуватись у віртуальному просторі, школярам треба вчитися структурувати отриману інформацію, дотримуючись основних правил культури користування та безпеки в мережі. 


Щоб мати змогу безпечно користуватися ресурсами мережі, юристи організації надали декілька рекомендацій школярам, а саме: 

1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи. 

2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків. 

3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків. 

4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків. 

5. Не відповідати на грубі листи. Якщо одержите такі повідомлення не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет. 

6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити. 

7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила. 

8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям. 

9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті. 

10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам. 

Під час проведення заняття, учні ділились навичками користування соціальними мережами та Інтернетом, цікавились способами захисту своїх персональних даних, що розміщені в соціальних мережах та публікацією постів, що можуть бути заборонені. 



Захід проведено в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“ за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження“.

Дописати коментар

0 Коментарі