Чому жінкам варто спробувати себе в IT?

 

Саме про це розповідала Катерина Гудименко, представниця комапнії Netrecker, під час онлайн зустрічі з дівчатами – ученицями шкіл Білозерської ОТГ.

Захоплююча розповідь спікерки про власний досвід роботи, про плюси та мінуси професії програміста, про набуті навички та неймовірні враження від командної роботи та подорожей не залишили нікого байдужими.

Катерина говорила про те, що з кожним роком кількість дівчат у сфері ІТ збільшується. Жінки займають різні посади, від простих виконавців до управлінців.

Звісно говорили про стереотипи, що програміст чи «айтішник» – це суто чоловіча професія. Але стереотипи ламаються, і жінки успішно займають певні ніші у сфері ІТ.


Якщо ви проглянете відеозапис онлайн-зустрічі, то ви побачите, що з навичками програмування, ПК можна опанувати різні професії, такі як PR- менеджер, веб дизайнер, маркетолог, та ін.

Тож, які плюси роботи «айтішніка» та чому варто подумати про дану професію, якщо ви захоплюєтесь програмуванням чи комп’ютером в цілому.

«Головне, що я хочу відмітити, -говорить Катерина, – це те що будь-яку професію треба обирати серцем і потім у вас все вийде. Навіть, якщо ви зрозуміли це трохи згодом, не бійтеся змін у своєму житті».

Учасниці з захопленням слухали спікерку, задавали питання, та сподіваємось, що кожна з них взяла для себе щось корисне та цікаве.

Онлайн –зустріч «Чому варто спробувати себе в ІТ?»проходила в рамках програми Meet and Code, що реалізується SAP, Haus des Stiftens gGmbH та організаціями-членами мережі TechSoup Europe. У Білозерці онлайн-події в рамках даної програми вже втретє організовує ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» за підтримки Відділу освіти, культури, молоді та спорту Білозерської ОТГ.

Дописати коментар

0 Коментарі