Консультація юриста: соціальна допомога сім'ї з хворою дитиною



27 жовтня 2020 року в селі Станіслав юристи громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку» спільно з Білозерським бюро правової допомоги провели виїзну юридичну консультацію для місцевих мешканців, під час якої правову допомогу отримали 6 осіб.

Більшість клієнті цікавили питання: продовження строку для прийняття спадщини, оформлення земельних ділянок, стягнення аліментів на утримання дитини та стосовно отримання соціальної допомоги родині з хворою дитиною.

Стосовно останнього питання, щодо можливості оформлення отримання допомоги на хвору дитину, якій не встановлена ​​інвалідність, юрист громадської організації В'ячеслав Лях пояснив, що право отримувати таку допомогу має один з батьків, батьків-вихователів, опікун, піклувальник, усиновитель, який здійснює догляд за дитиною і проживає з нею. Більш того, перелік таких захворювань затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 1161 від 27.12.2018 року.

Для оформлення отримання цих виплат на дитину необхідно звернутися до органу соцзахисту із заявою та медичною довідкою про наявність захворювання, передбаченого в Переліку , копією свідоцтва про народження та документами, що засвідчують заявника (паспорт і якщо звертається опікун / піклувальник / усиновитель - рішення про їх призначення).


Крім того, фахівчиня Білозерського бюро правової допомоги Наталія Нечай зазначила, що розмір допомоги у 2020 році дорівнює:
  • з 1 січня - 1146 грн 60 коп,
  • з 1 липня - 1198 грн і 40 коп,
  • з 1 грудня - 1238 грн 30 коп.

За більш детальною правовою допомогою та консультацією ви завжди можете звернутися до юристів громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку»  за адресою: 75000, Херсонська область, смт Білозерка, вул. Свободи, 86-а 
або за телефонами: (05547) 33-7-168; (095) 087-48-60; (068) 538-90-06. 


Довідково: Матеріал підготовлено в рамках проєкту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Дописати коментар

0 Коментарі