Майбутні програмісти знайшли свою мотивацію для отримання омріяної професії



😞 Все колись завершується...

От і ми 29 жовтня провели останній захід в рамках програми Meet and Code 2022. Воркшоп "Від уроків інформатики до Senior Developer" був яскравим та надихаючим.😊

Про основні теми в шкільній програмі з інформатики, яким варто приділяти більше часу та уваги, розповів нам Олександр Василенко, вчитель Білозерської школи. Він вже не вперше є спікером та організатором заходів Meet and Code разом з ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”.

Ми порівняли відгуки про уроки інформатики наших учасників. Шкільні часи згадали навіть наші дуже дорослі майбутні програмісти. Зважили всі плюси та мінуси, які варто врахувати при плануванні особистого навчання чи учнівських програм.

🗣️“Мені не подобається, що ми дуже багато пишемо на інформатиці, але я дуже люблю працювати з комп’ютером та сайтами” - розповів Давид і його повністю підтримали всі молодші учасники воркшопу.

Олександр розповів про свій прогресивний підхід до навчання, готовність чути запити учнів та слідкувати за тенденціями ІТ-світу. Зараз вчителі інформатики мають більше свободи при плануванні уроків, тому Олександр додав теми з WEB та графічного дизайну.

🗣️“Якість освіти залежить від трьох складових - креативності вчителя, мотивованості учнів та матеріальної підтримки держави. Саме синергія цих трьох складових дає найкращий результат.

Важливо, щоб діти не лише отримували теорію, читали книги чи дивились відео, треба зрозуміти логіку алгоритмів, працюючи з наочними матеріалами. В нашій школі, дякуючи співпраці з партнерами Meet and Code, вже активно використовувались конструктор Arduino для вивчення схемотехніки, управління побутовими пристроями чи конструювання роботів.

А для учнів початкових та середніх класів підходить конструктор LEGO Education WeDo 2.0. Він допоможе створити та запрограмувати перші моделі робототехніки. Саме через такий ігровий підхід учням найпростіше розуміти основні принципи програмування” - ділиться досвідом Олександр Василенко.

💪Сподіваємось, що кожна українська школа скоро зможе похвалитись такими вчителями інформатики, як Олександр. А ми вже разом з ним плануємо відкритий урок програмування у звільненій Білозерці на наступний "сезон" Meet and Code.

Кульмінацією цьогорічних зустрічей став виступ засновника школи ІТ “BANDA” Григорія Грудія. Впевнені, що історію про перші зароблені на кодуванні 200$ у 15 років наші учасники запам'ятають та візьмуть собі на замітку.

🗣️“Головне - це мотивація!” - з цього почав Григорій свій виступ. Для когось поштовхом заробляти більше може стати мрія про бентлі, як було у спікера, для інших - бажання жити в мегаполісі, але свою мотивацію треба шукати самостійно. Варто подумати, що саме вас цікавить у програмуванні, який ритм життя хочете мати, які сильні сторони вже маєте, і вже на основі цього обирати сферу та напрям розвитку. А потім докладати зусиль, шліфувати майстерність, навчатись та практикуватись. Впевнені, що зовсім скоро ваші зусилля призведуть до найкращого результату - омріяної професії та гідного заробітку.

📷Відео запис зустрічі вже на Ютуб каналі ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”. Тут ви почерпнете для себе декілька лайфхаків для життя, роботи та особистого розвитку.



🙏Дякуємо програмі Meet and Code та Ресурсному центру ГУРТ за можливість організувати такі цікаві заходи та нагородити наших учасників за участь у вікторині, майстер-класі та воркшопі. Дякуємо за те, що четвертий рік поспіль підтримуєте наші ініціативи з програмування! А ми вже на шляху створення постійного клубу юних програмістів.

🟣Захід реалізується в рамках ініціативи Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями 𝐓𝐞𝐜𝐡𝐒𝐨𝐮𝐩 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞 та 𝐇𝐚𝐮𝐬 𝐝𝐞𝐬 𝐒𝐭𝐢𝐟𝐭𝐞𝐧𝐬 𝐠𝐆𝐦𝐛𝐇 за фінансової підтримки SAP та Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини

@gurt.org.ua @MeetAndCode @SAP4Good @TechSoupEurope @Stifter_helfen
#meetandcode #sap4good #codeEU #GURT4Code #meetandcode2022 #SAP4Good #CodeWeek

Дописати коментар

0 Коментарі