Відбувся виїзд мобільної бригади до сіл Музиківка та Висунці

7 березня психологічні та юридичні консультації отримали жителі Музиківської громади. Це останній виїзд мобільної бригади в рамках реалізації проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”.

Після першої нашої зустрічі з громадою до нас неодноразово надходили запити щодо необхідності проведення психологічної консультації для жінок з дітьми. Тут досі відчувається тривога та напруження серед людей, спричинені пережитою окупацією.


Цього разу Інна Корміленко підготувала та провела груповий тренінг. Захід відбувся в укритті у селі Музиківка з дотриманням безпекових норм. Нагадаємо, що дане укриття ми допомагаємо облаштовувати в рамках поточного проєкту.

Під час зустрічі пропрацьовано основні проблеми з якими стикаються жінки та надано поради, спрямовані на вирішення різного роду психологічних зажимів, пов'язаних з труднощами в міжособистісних стосунках, а також глибинних особистісних проблем.
"Психологічна консультація допомагає клієнту подивитися під різними кутами на труднощі, з якими вони зустрічаються, і на способи дії в ситуації, з якою вони зіткнулися", - розповідає психологиня Інна Корміленко.
Пані Інна підготувала ряд вправ та порад, які допоможуть налагодити контакт зі своїми дітьми:
  1. Створіть зручну атмосферу для спілкування з дитиною. Дозвольте дитині відчувати, що ви її слухаєте та розумієте, що вона відчуває.
  2. Поділіться своїми власними досвідами, які можуть допомогти дитині зрозуміти, що вона не єдина у своїх проблемах та відчуттях.
  3. Використовуйте ігри та розмовні вправи, щоб допомогти дитині виявити та висловити свої почуття.
  4. Надайте дитині можливість знайти позитивні альтернативи для дій, які можуть призвести до її проблем.
  5. Якщо потрібно, запропонуйте психологічну консультацію від кваліфікованого психолога.
"Не очікувала, що так сподобається захід. Якщо чесно, то великих сподівань не було, коли йшла на зустріч. А тепер з радістю прийшла б ще. Сподобалася невимушена та легка атмосфера, професійна робота психологині. Дякую, що реагуєте на наші запити", - ділиться місцева жителька Лариса.



У селі Висунці психологиня провела кілька індивідуальних консультацій. Після окупації люди зазнають різноманітних психологічних проблем, це і посттравматичний стресовий розлад, і депресія, і тривожність.

Потреба в отримані юридичної консультації у мешканців Музиківської громади на сьогодні залишається актуальною. Під час виїзду мобільної групи юристом надано 5 консультацій. Більшість питань стосувалося спадкового права, а саме оформлення дарування, зміни заповіту.

"Також люди цікавилися питаннями відновлення документів на житло та призначенням пенсії з дня настання права з урахуванням поважної причини - воєнного стану", - розповідає юрист Антоніна Тищенко.




📞 Нагадуємо, що незважаючи на завершення проєкту, ви маєте можливість звернутися за консультаціями наших спеціалістів за телефонами:

Психологічна допомога - (066) 999-01-42
Юридична допомога - (050) 999-01-42
Гуманітарна допомога - (066) 999-01-43


Трибушна Тетяна, асистент проєкту
“Допомога звільненим громадам Херсонської області”

🟢 Робота мобільної бригади стала можливою в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, який реалізує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Дописати коментар

0 Коментарі