Сільські ради розповідатимуть про свою роботу через нові медіа

В Білозерці працівники сільських рад навчились працювати з новітніми медіа ресурсами, щоб розповідати про свою роботу не тільки через оголошення та дошки об’яв, а й через соціальні мережі та власні блоги.

Так, 15-16 грудня в інтернет-центрі Білозерської районної бібліотеки відбувся тренінг "Нові медіа у діяльності сільських рад та депутатів" для 16 працівників сільських рад Білозерського району. Навчання провів експерт з нових медіа Юрій Антощук (Фонд "Об"єднання"). Тренінг пройшов в рамках проекту "Бюджет сільської ради - відкритий для громади", який реалізує Білозерський МЦРР в рамках проекту “Українська регіональна платформа громадських ініціатив”, що адмініструється ГО Центр “Жіночі перспективи” спільно з БО “Фонд громади міста Херсона “Захист” за фінансової підтримки Європейського Союзу.


“Учасники та учасниці вчилися створювати публічні сторінки своїх установ в соціальних мережах на прикладі Facebook, а також блоги на безкоштовній платформі Blogger. - розповідає керівниця проекту Елла Петренко. - Питання безкоштовності веб-ресурсів є ключовим для сільських рад, адже їх бюджети досить обмежені в коштах. До цих пір основним джерелом інформації про роботу сільських рад були інформаційні стенди, де можна було знайти проекти рішень та оголошення. Не всі мають час та можливість прийти в робочий час в сільраду, аби почитати останні новини. В наш цифровий час такий метод інформування має право на життя лише як додатковий, але не основний. Тому оприлюднення інформації про роботу сільських рад в мережі інтернет — це не примха громадських активістів, а вимога часу. І показово, що незважаючи на зайнятість участь в тренінгу прийняли сільські голови, які це розуміють і готові до змін. Учасники тренінгу наголошували на необхідності та важливості проведення подібних тренінгів, адже отримані знання дуже допомагають їм в роботі.”  


“Тренінг пройшов дуже цікаво, професійно, якісно, - говорить Антоніна Чередник, Томинобалківський сільський голова. - Ця інформація необхідна для впровадження електронного самоврядування. Намагатимусь всі отримані знання втілити на практиці — створити сайт і висвітлювати всю роботу Томинобалківської сільської ради в соціальних мережах. Такі тренінги необхідні для наших спеціалістів із школи, бібліотеки, будинку культури, щоб вони таким чином інформували громаду про свою роботу і залучали до заходів”.

Віримо, що вже зовсім скоро інтернет-простір поповниться інформацією про діяльність Надеждівської, Томинобалківської, Правдинської, Садівської, Музиківської, Петрівської, Станіславської, Кізомиської та Радянської сільських рад.

Катерина Павловська

Дописати коментар

0 Коментарі