Працівники та депутати Музиківської ОТГ розібралися з конфліктом інтересів




Вчора, 20 квітня, в приміщенні Музиківської ОТГ фахівці ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" Вячеслав Лях та Наталя Юшко разом з фахівцями Херсонського місцевого центру з надання БВПД провели семінар на тему "Конфлікт інтересів в рамках Закону України ''Про запобігання корупції''.

На семінарі були присутні голова Музиківської ОТГ Олександр Лейбзон та секретар Людмила Погрібна, депутати та працівники сільської ради.
 
Юрист Вячеслав Лях допоміг учасникам розібратися в законодавстві, яке виділяє два види поняття конфлікту інтересів: потенційний та реальний.
Реальний конфлікт інтересів - це суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об'єктивність прийняття рішень, або на вчинення чи не вчинення дій під час виконання зазначених повноважень.
Потенційний конфлікт інтересів - тобто наявність у особи приватного інтересу у сфері, в якій вона може вплинути на об'єктивність чи неупередженість прийняття нею рішень, або на вчинення чи не вчинення дій час виконання зазначених повноважень.
В ході семніару юрист детально зупинився на алгоритмі дій працівника та керівника в разі виявлення наявності конфлікту інтересів, їх повідомлення та прийняття рішень. Окремої уваги було приділено відповідальності, яка настає за порушення чинного законодавства.
Даний семінар був проведений в рамках проекту ‘’Посилення правових можливостей сільських громад” за підтримки Міжнародний фонд "Відродження".

Дописати коментар

0 Коментарі