Треба було приїхати юристам, щоб у федорівців з'явилася вода



24 квітня в приміщенні Федорівської сільської ради відбулася виїзна юридична консультація. Допомогти селянам вирішити їх правові проблеми приїхали Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Херсонській області Тропіна Оксана, юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку В'ячеслав Лях, інтегратор Херсонського місцевого центру з надання БВПД Володимир Куценко та спеціаліст Білозерського бюро правової допомоги Наталя Нечай.
                                   

Окрім типових проблем щодо порядку спадкування майна та визнання права власності, на цю зустріч до юристів прийшло близько тридцяти осіб з колективним зверненням щодо складної ситуації, що виникла на селі.

Селяни скаржилися на керівника однієї з організацій, яка надає послуги з водопостачання. Проблема в тому, що у мешканців Федорівки вже близько трьох діб немає води. Як пояснила сама керівниця спілки «Джерело», вода була перекрита в зв’язку з аварією на трубопроводі, а також з виникненням заборгованості за водопостачання.

З наданих документів керівником вищевказаної організації вбачалось, що бухгалтерський облік на підприємстві ведеться неналежним чином, затверджені тарифи на водопостачання відсутні, не укладені договори з населенням щодо водопостачання та ін.

Таким чином, голова сільської ради Наталя Гридіна разом з мешканцями дійшли спільної думки щодо негайного переобрання керівника спілки та проведення ревізії в даній організації.

Мешканці села були дуже вдячні юристам та представнику Уповноваженого Верховної ради з прав людини за надану допомогу в розв’язанні нагальної проблеми та чекають на наступний візит.

Нагадаємо, що виїзні консультаціі юристів здійснюються в рамках проекту «Посилення правових можливостей сільських громад», що впроваджується громадською організацією «Білозерський центр регіонального розвитку» у партнерстві з Федорівською сільською радою та Херсонським центром з надання БВПД за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Дописати коментар

0 Коментарі