Випускники Школи громадської журналістики будуть писати про життя громад


Вже вдруге відбулася Школа громадської журналістики для активістів Білозерського району. Випускники Школи будуть висвітлювати важливі суспільні теми з життя своїх громад, акцентуючи увагу на існуючих проблемах та участі органів місцевого самоврядування у їх вирішенні.


Під час першого модуля Школи 22-23 червня працівники бюджетних установ та активісти з Інгульця, Токарівки, Кізомиса, Широкої Балки, Киселівки, Станіслава та Олександрівки навчилися писати "правильні" статті. За це дякуємо Ользі Жуковій з ГО "Нова генерація".


Журналіст всеукраїнської газети "День" Іван Антипенко розповів про стандарти журналістики та наглядно показав як не треба писати. Трохи посміялися з репортажів про міграції бродячих собак та любовних романів про корів.

ІТ-експерт Юрій Антощук під час практичних вправ допоміг учасникам розібратися у цифровій безпеці, налаштуваннях їх Google та Facebook акаунтів, вчилися відрізняти фейкові новини від справжніх.

Під час другого модулю Школи 19-20 липня учасники познайомилися з одним із засновників агенції незалежної журналістики "МОСТ" Сергієм Нікітенком та навчилися працювати з публічними реєстрами (Є-дата, YouControl, тексти, прозоро, рішення сесій сільрад) і на їх основі писати матеріали. А також переглянули "заборонений" фільм із серії "Есть предел" (дуже рекомендуємо - шукайте його на ютубі).

За наставництва медіа-експерта, блогера Андрія Жнивіна майбутні громадські журналісти дізналися про головні правила композиції, навчилися працювати з фото-відеоматеріалами, щоб вони передавали емоції, настрій сухих статей.

Під час практичних вправ працювали в польових умовах за допомогою лише мобільних телефонів.

Школа громадської журналістики була проведена громадською організацією «Білозерський центр регіонального розвитку» у співпраці з порталом «Білозерка Інфо» в рамках проекту "Сільська рада онлайн" за підтримки чеської неурядової організації NESEHNUTÍ в рамках Програми трансформаційної співпраці Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Дописати коментар

0 Коментарі