Захист прав жінок та дітей в Білозерській громаді



Під час робочої зустрічі 20 лютого 2019 року у приміщенні Білозерської селищної ради, представники громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку" презентували законодавчі зміни та спільні ініціативи у сфері посилення захисту прав жінок і дітей та протидії домашньому насильству в рамках проекту "Посилення правових можливостей об’єднаних громад у захисті прав жінок та дітей".

Протягом заходу були висвітлені питання посилення відповідальності неплатників аліментів, розірвання шлюбу виявлення та протидії булінгу, тощо.

Обговорювалися заходи запобігання та протидії домашньому насильству, захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства. А саме будуть проведені тренінги щодо прав та обов’язків дітей для школярів, робочі зустрічі з представниками педагогічних колективів.


Паралельно з цим мешканцям сільських громад на базі Білозерського офісу Мережі правового розвитку при громадській організації буде надаватися безоплатна правова та психологічна допомога.

Органам місцевого самоврядування, їх підрозділам, громадянам фахівці офісу будуть надавати практичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо соціального захисту дітей та жінок, юридичної допомоги особам, які опинились в складних сімейних обставинах.


Як зазначила керівник проекту Юшко Наталя - “Це надасть змогу широкій цільовій аудиторії отримувати актуальну правову інформацію щодо змін у діючому законодавстві, а також дізнатися про способи реалізації та захисту прав громадян.”

Дякуємо за запрошення та співпрацю голові селищної ради Чередник Антоніні.


Захід відбувся за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

  

Дописати коментар

0 Коментарі