Під час акції "Солодка батарейка" учні та педагоги зібрали 112 кг використаних батарейок


Протягом останнього квітневого тижня в п’яти школах Білозерської ОТГ пройшла акція "Солодка батарейка". Використані батарейки обмінювали на цукерки активістки громадської організації "Білозерський центр регіонального розвитку" спільно з відділом освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради та Мережею правового розвитку в рамках проекту «Впровадження роздільного збору сміття в 5 навчальних закладах Білозерської ОТГ» в рамках конкурсу малих грантів для випускників Інституту лідерства та управління Українського католицького університету у рамках проекту, що фінансується фондом Чарльза Стюарта Мотта.




"Інтерес до акції виник у дітей ще під час ЕКОДНІВ, коли ми їх проводили у школах в лютому. Тоді діти дізналися про шкоду, яку причиняє 1 батарейка, викинута разом з іншими відходами. Діти протягом двох місяців збирали використані батарейки і під час акції з радістю обмінювали їх на солодощі, - ділиться враженнями тренерка та активістка Катерина Оксенюк. - Ми ще не бачили такої кількості використаних батарейок :) як і очікували, найбільш активними були учні початкових класів. Діти приносили від 10 до 20 батарейок, але були і рекордсмени! Вчителі також долучилися до акції і виявилися неабиякими ласунами солодкого. Ми щиро дякуємо за організаційну та інформаційну підтримку адміністрації та педагогам навчальних закладів!".




В Білозерській школі №2 ім.Богдана Хмельницького найбільше виокристаних батарейок принесли Федько Максиміліан та Коробоненко Андрій. Томинобалківську школу прославили Середенко Богдан та Лорінцева Анастасія. Лідерами Надеждівської школи стали Таттуба Валентин, Кучеренко Валерій та Едуард. В Білозерському науковому ліцеї найбільшу кількість батарейок принесли Щербина Нікіта та Діброва Олег. Восьмикласники Білозерської школи №3 Богдан Різак та Павельчак Богдан були найактивнішими учасниками акції в своєму навчальному закладі.








Приємно, що і вчителі, і школярі охоче долучилися до акції. Підсумовуємо: всього діти з"їли 40 кілограмів солодощів та зібрали 112 кілограмів використаних батарейок


Але найголовніший підсумок акції - це гектари родючих земель, тонни чистої питної води, врятовані життя сотень їжаків  та кротів, дерев та кущів!



Дописати коментар

0 Коментарі