Обговорення правових механізмів захисту прав дітей




У школі вирішальна роль у боротьбі з булінґом належить учителям. Проте впоратися з цією проблемою вони можуть тільки за підтримки керівництва школи, батьків, представників місцевих органів влади та громадських організацій. 

Саме з метою ознайомлення 23 вересня 2019 року, представники Громадської організації "Білозерський центр регіонального розвитку", провели семінар “Правові механізми захисту прав дітей“ для педагогічного колективу Станіславської ЗПЗСО. Для успішного попередження та протидії насильства у школі, учасникам освітнього процесу необхідно дійти єдиної думки, що насильство, цькування, дискримінація за будь-якою ознакою, є неприйнятними, зазначила представниця Громадської оранізації "Білозерський центр регіонального розвитку" Юшко Наталя.


Кожен має знати про те, в яких формах може виявлятися насильство й цькування і як від нього страждають люди.

Юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку В'ячеслав Лях наголосив, що дисциплінарні заходи повинні мати виховний, а не каральний характер. Осуд, зауваження, догана мають бути спрямовані на вчинок учня і його можливі наслідки, а не на особистість порушника правил. Жоден випадок насильства або цькування і жодну скаргу не можна залишати без уваги. Провідну роль в боротьбі з булінгом та домашнім насильством відведено педагогічним працівникам закладів освіти, на яких, покладено обов’язки щодо проведення з учасниками освітнього процесу виховної роботи із запобігання та протидії домашньому насильству та булінгу.



Захід проведено в рамках проекту “Посилення правових можливостей об’єднаних громад у захисті прав дітей та жінок “, за фінансової підтримки Міжнароджного фонду "Відродження".


Дописати коментар

0 Коментарі