Учні Надеждівського освітнього закладу дізналися про правила безпечної поведінки в інтернеті



Створення безпечного інтернет-середовища – одне з головних тем для обговорення. Але як його створити, що треба зробити? Саме на цю тему 20 лютого 2020 року, представники громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку“ провели тренінг для учнів 6-8 класів Надеждівського освітнього закладу.


“Кібербулінг – одна з найпоширеніших інтернет-загроз, із якими можуть зіштовхуватися діти. Це складне та небезпечне явище, і найбільша небезпека полягає у тому, що він ніколи не закінчується. Інтернет-цькування може продовжуватися дуже тривалий час, а жертва не знає, як себе захистити” – зазначила керівниця проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, Наталя Юшко. 

Інформаційний простір несе безліч загроз, але серед них варто окремо виділити кібербулінг. Цьому поняттю та способам боротьби з ним детально розповів юрист Білозерського офісу Мережі правового розвитку В’ячеслав Лях , а також зазначв, що це негативне явище є доволі поширеним.


Інтернет може бути надзвичайно небезпечним. Особливо у сучасних умовах, коли майже всі підлітки користуються інтернет ресурсами. Під час тренінгу, найбільше часу було приділено обговоренню та вирішенню питань: 

1. Чим загрожує мережа інтернет для підлітків? 

2. Які наслідки для здоров'я може мати віртуальне спілкування? 

3. Які наслідки матиме цькування для жертви кібербулінгу?


Юристи організації надали дітям поради, які не можна ігнорувати під час користування інтернет ресурсами: 

1. Відправка погрозливих та образливого змісту текстових повідомлень; 

2. Розповсюдження (спам) відео та фото еротичного характеру; 

3. Надсилання погрозливих, грубих повідомлень у соціальних мережах, чатах чи онлайн-іграх; 

4. Створення груп ненависті до конкретної дитини; 

5. Провокування до самогубства чи понівечення себе (групи смерті типу “Синій кит”); 

6. Надсилання фотографій із відвертим зображенням (як правило, дорослі надсилають дітям); 

7. Пропозиції до дітей надсилати їх особисті фотографії відвертого характеру та заклик до сексуальних розмов чи переписок за допомогою месенджерів. 

Школа має величезний вплив на дитину, та має працювати над поведінкою школярів у мережі. Але не менш важливу роль у цьому відіграють і батьки! Вони мають багато можливостей для контролю дій дітей в інтернеті.

Захід проведено в рамках проекту “Безпечні та правовспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“ за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження“



Дописати коментар

0 Коментарі