Ситуація з COVID-19 в районі - коментар Анатолія Волошина, провідного спеціаліста з питань цивільного захисту Білозерської РДА


06 липня 2020 року провідний спеціаліст з питань цивільного захисту Білозерської РДА Анатолій Волошин зустрівся з представниками Координаційного офісу безпеки в Білозерському районі і надав коментар щодо ситуації з COVID-19 та проведені заходи з початку дії карантинних обмежень в районі. 

З початку введення карантинних заходів в районі проведено 24 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Створено 21 COVID-патрулів зі складу представників ОМС, поліції, держпродспоживслужби та дільничних інспекторів. Патрулі перевіряють дотримання виконання обмежень щодо дотримання протиепідемічних заходів у районі, а саме: заклади торгівлі, маршрутні транспортні засоби та громадські місця. 

За час дії карантинних заходів в Білозерському районі проведено 309 рейдів, з них за результатами перевірок складено 201 акт та 22 адміністративних протоколи разом з органами поліції та ОМС, які передано до суду для притягнення до відповідальності. 

За весь період в Білозерському районі зафіксовано - 4 випадки (1 одужав):
  • 1 випадок с.Чорнобаївка. Жінка одужала.
  • 2 випадки с. Ульянівка. Жінка та чоловік перебувають на самоізоляції, їхній стан задовільний.
  • 1 випадок с. Дар'ївка. Чоловік перебуває на лікуванні в обласній інфекційній лікарні. Стан задовільний. 
  • знаходяться на самоізоляції - 98 осіб.
  • закінчився термін дії самоізоляції у 186 осіб.
  • в обсервації (обов'язкова ізоляція після перетину кордону) - немає.
На даний час залишається 1 хворий, який знаходиться на лікуванні, та 2 осіб, які перебували в контакті з хворим, знаходяться на самоізоляції. 

За останній тиждень проведено 58 тестів на виявлення хвороби, жодного випадку не підтверджено. 

Поліція та районне Управління Держпродспоживслужби, Білозерський районний відділ лабораторних досліджень, начальник районного штабу Доманський Дмитро  проводять роботу щодо дотримання Постанови КМУ «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» № 392 від 20.05.2020 року, якою забороняється: 
  1. перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно; 
  2. перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус; 
  3. самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації; 
  4. відвідування закладів освіти її здобувачами, крім участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання; 
  5. проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб; 
  6. робота закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів), діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури. 
  7. здійснення пасажирських перевезень. 
Вищевказана постанова доведена до відома всіх голів сільських рад щодо обов'язкового здійснення контролю за її дотриманням та інформування населення щодо дії обмежувальних заходів.

Довідково: Координаційний офіс безпеки в Білозерському районі створений в рамках проекту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Дописати коментар

0 Коментарі