Учні шкіл Білозерської ОТГ навчились програмувати за допомогою Arduino

 

15, 16, 20 жовтня 2020р. у Білозерському ЗПЗСО №1 ім. О. Я. Печерського для учнів 8, 9, 10, 11-х класів проходили онлайн  майстер-класи на тему «Базові навички конструювання та програмування за допомогою Arduino», які проводили Олександр Василенко та Анастасія Рожковська, вчителі інформатики та фізики даного навчального закладу.

Заходи проходили у 3 етапи:

  1. Ознайомлення учнів із поняттям Arduino (робототехніка), та з її складовими.
  2. Інструктаж з техніки безпеки перед виконанням роботи.
  3. Практична частина «Arduino Світлофор», під час якої учні знайомились із схемою, складали її за зразком, писали код на мові програмування з підмножиною С++, та запуск програми на виконання (компіляція).

«Учасники та учасниці дізналися більше про конструювання за допомогою Arduino, - говорить Олександр Василенко. - Діти із захопленням та інтересом працювали, макетували, програмували. Вони дізналися, що Arduino дуже зручна та легка у використанні платформа і дає можливість навчитись основам робототехніки та втілювати задумані проекти».


«Це новий, сучасний, нестандартний та перспективний напрямок науково-технічної творчості, який дає багато можливостей для втілення інженерної фантазії (експерименти, винахідництво, поліпшення умов життя людей та багато іншого)", - розповідає
Анастасія Рожковська.



Онлайн-подія «Програмуємо за допомогою Arduino» була організована громадською організацією «Білозерський центр регіонального розвитку» спільно з відділом освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради в рамках ініціативи Meet and code, що реалізується SAP, Haus des Stiftens gGmbH та організаціями-членами мережі TechSoup Europe.




 

Дописати коментар

0 Коментарі