Білозерський ЗПЗСО №1 ім. О. Я. Печерського отримав обладнання для програмування


Вже втретє Білозерський ЗПЗСО №1 ім. О. Я. Печерського разом з громадською організацією "Білозерський центр регіонального розвитку" бере участь у програмі Meet and code, щоб показати своїм учням цікавий світ сучасних технологій та ознайомити їх з різними програмами та інформаційними технологіями.  

Протягом жовтня учні 8-11 класів взяли участь в серії майстер-класів «Програмуємо за допомогою Arduino», під час яких вони вчилися програмувати та конструювати під керівництвом вчителів Олександра Василенка та Анастасії Рожковської. 
«Платформу Arduino – можуть використовувати діти, починаючи з 10 років, звичайно з невеликою допомогою дорослих, але це нормально, - говорить Олександр Василенко, вчитель інформатики та член Правління ГО "Білозерський центр регіонального розвитку". - Щоб скласти просту схему достатньо проводів і електричних деталей, але потрібно і одночасно бути уважним і акуратним при складанні схеми. Немає обмежень у сфері використання: вивчення схемотехніки, управління побутовими пристроями чи конструювання роботів. Дітям це дуже подобається, тим більше, що інформації про Arduino дуже багато. В Інтернеті є маса ідей, проєктів, прикладів, навчальних відео та інше…. Потрібно тільки бажання дитини… Ще хочу додати, що заняття на Arduino дають знання в області «реальної» електроніки, схемотехніки, програмування на С++ - одному з найбільш поширених мов. Це допомагає дитині в подальшому перейти до більш серйозного вивчення зазначених для себе сфер діяльності…» 

Для проведення даного заходу за рахунок гранту в рамках програми Meet and code було придбано 12 комплектів Arduino для учасників майстер класів, якими в подальшому зможуть користуватись учні даної школи. 

Школярі з цікавістю працювали з новою програмою, освоювали схеми та дійшли висновку, що з Arduino працювати легко. Їх цікавило все, від вартості комплекту до видів проектів, з якими можна працювати за допомогою даної програми. 

Олександр Василенко пояснив, що комплект, яким діти користувалися на даному заході, коштує 575 грн. Це стартовий ознайомчий набір елементів для простих конструкцій. Щоб складати складні конструкції, потрібні ще додаткові елементи до даного набору. На платформі програмування здійснюється на мові програмування з підмножиною С++, але і є альтернатива – мова програмування Scratch, де за допомогою блоків, можна скласти програму і також запустити її на виконання. 


«Проєктів для роботи Arduino дуже багато,- говорить Анастасія Рожковська, вчителька фізики, - від простих конструкцій до складних. Прості – це світлофор (те, що ми робили на онлайн майстер-класі), проєкти з датчиками світла, руху, звуку, різного виду маячки, мигання та інше. До складних належать проєкти по автоматизації житла, різноманітні автономні машини та роботи, пристрої реєстрації та відображення зображення і багато іншого. На кінець, хочу додати, що Arduino – це новий підхід до вивчення, науково-технічної творчості, цікавий та доступний, який дає багато можливостей для втілення інженерної фантазії». 
Онлайн подія «Програмуємо за допомогою Arduino» була організована громадською організацією «Білозерський центр регіонального розвитку» спільно з Відділом освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради в рамках ініціативи Meet and code, що реалізується SAP, Haus des Stiftens gGmbH та організаціями-членами мережі TechSoup Europe.

 


Дописати коментар

0 Коментарі