"Ситуація в районі із встановленням камер відеоспостереження" - інтерв’ю

Під час інтерв’ю начальник Білозерського відділу поліції підполковник поліції Войчек Олексій Сергійович розповів фахівцям Координаційного офісу безпеки при ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" про необхідність встановлення камер відеоспостереження в громадських місцях усіх населених пунктів. Основна мета -  профілактика правопорушень та боротьба зі злочинністю. 

Представники поліції постійно наголошують на необхідності встановлення технічних засобів для контролю за станом охорони громадського порядку на вулицях та в громадських місцях на території населених пунктів Білозерського району. 

У результаті спільної роботи селищної ради та поліції  на території Білозерської ОТГ в рамках програми «Безпечне місто» вже встановлено та функціонує 16 засобів відеоспостереження. З них у смт Білозерка – 13, в селі Томина Балка – 1 та в селі Надеждівка – 1. До цього в Білозерці вже працювали 3 відеокамери. 

Музиківська ОТГ вже виділила кошти на встановлення 9 камер відеонагляду, з них 6 - в селі Музиківка та 3 - в Східному. 

Дані засоби дають змогу ідентифікувати особу злочинця, розкривати кримінальні правопорушення по гарячих слідах, а в результаті розкриття вказане відео буде беззаперечним доказом у кримінальному провадженні, а також виступить попереджувальним засобом в профілактиці скоєння кримінального, адміністративного або іншого правопорушення. 

Олексій Войчек розповів, що такі відеокамери вже заплановано встановити в с.Посад-Покровське. Дане село знаходиться на автосполученні, де часто скоюються ДТП, тому з метою швидкого реагування та якісного розкриття правопорушень найближчим часом в селі будуть встановлені нові відеокамери. Дані з відео систем про ДТП, крадіжок, викрадення авто дуже допомагають у роботі правоохоронних органів. 

Наприклад, за допомогою камер відеонагляду в поточному році розкрито злочин, пд час якого  18 фактів скоєння групою осіб викрадення майна жителів Білозерського району . 

Також встановлення відеокамер надасть можливість закільцювати Білозерський район відеоспостереженням, з метою контролю за автотранспортом при в’їзді та виїзді в район та сусідні села.

Довідково: Матеріал підготовлено в рамках проєкту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.


Дописати коментар

0 Коментарі