Жовтень став місяцем програмування у Білозерській громаді

 

Протягом жовтня учнівська молодь Білозерської громади взяла участь в онлайн-подіях в рамках ініціативи Meet and Сode.

Дана ініціатива була представлена трьома онлайн-подіями, в яких брали участь учні та учениці Білозерських шкіл  та кожен захід мав певну вікову аудиторію.

Онлайн-подія «Програмування – це цікаво та весело!» проходила на базі Білозерської школи № 1 ім. О.Я. Печерського для учнів 3-6 класів шкіл Білозерської громади. В рамках ініціативи Meet and Сode був придбаний конструктор LEGO Education WeDo 2.0 вартістю 9,400 гривень.

«Конструктор LEGO Education WeDo 2.0 – це набір для створення та програмування моделей робототехніки – говорить Олександр Василенко. – Дуже актуально його використовувати в початковій школі, тому що сучасна реформа в освіті та концепція Нової української школи впроваджують інтегроване проєктне навчання з метою формування цілісного уявлення про світ. Інноваційні програми від LEGO Education, допоможуть дітям ефективно оволодіти важливими навичками 21 сторіччя, та підготувати їх до професій майбутнього».

«Принцип роботи полягає в тому, що учні, використовуючи деталі конструктора та спеціальний редактор, візуально створюють початок, середину і кінець своєї історії, – говорить Анастасія Рожковська. – Це допомагає їм одночасно показати і переказати свою розповідь та фантазії на практиці».

Онлайн – подія «Молодіжні Quiz – битви на знання ІТ» запрошувала до участі учнів та учениць 9-11 класів шкіл Білозерської громади, щоб підвищити інтерес старшколасників до ІТ-технологій т програмування, перевірити власні знання в ІТ сфері та ознайомитися з новим онлайн платформами. Молодіжні Quiz – битви або батли проходили в три раунди. У першому та другому раунді змагалися за першість старшокласники з різних шкіл, переможці яких зустрілися у фіналі. Три призери фінального батлу отримали цінні подарунки – фітнес годинники.

«Я в захваті від даного заходу, - ділиться враженнями Юлія, учасниця заходу. - Дякую за таку креативну можливість перевірити свої знання у сфері ІТ. Сподобалася щира та приємна атмосфера, хоча ми були в он-лайні.»


Онлайн- подія «Дівчата в ІТ»
проходила у вигляді двох
Zoom- зустрічей жінок-айтішниць з дівчатами 7-11 класів шкіл Білозерської громади.

Спікеркою першої онлайн зустрічі була Катерина Гудименко, яка охоче розповідала про популярні та затребувані жіночі професії у сфері ІТ в Україні та наголошувала, що ІТ – це вже давно не суто чоловіча територія.  Учасниці були вражені наявністю великої кількості різноманітних професій в ІТ. Адже, окрім програміста там ще є веб-дизайнер, бізнес аналітик, маркетолог, PR менеджер, девелопер, системний адміністратор та ін. Цього року навіть хлопці вирішили долучитись до події, бо хотіли більше дізнатись про сферу ІТ, її можливості та перспективи.

Ліза Вовченко стала гостею другої онлайн - зустрічі з дівчатами. Ліза – українка, яка проживає в Парижі, і яка з радістю розповіла про особливості роботи в ІТ компаніях в Європі. Як виявилося, на європейському ІТ ринку катастрофічно не вистачає спеціалістів, таких як мережевий аналітик, дата інженер, системний адміністратор, аналітик з безпеки, інженери. Ліза щиро роздавала поради та ділилася власним досвідом з дівчатами.


«Брала участь у "Дівчата в ІТ" і хочу сказати, що це мабуть один з найкращих досвідів, який я тільки могла отримати, -говорить Аліна, учасниця заходу. -  Спікерки були просто чудові, розповідали все чітко та зрозуміло, без зайвих слів, а отримана інформація є справжнім скарбом. Дякую вам велике)))»

«Так як ініціатива Meet and Сode щорічна, то сподіваємось, що наступного року до онлайн подій долучиться ще більше хлопців та дівчат, - говорить Елла Петренко, голова ГО «Білозерський центр регіонального розвитку». – Ми плануємо розширити географію наших заходів та запросити до участі молодь сусідніх громад. Також, тішить те, що онлайн формат цікавий для молоді, їхній інтерес до ІТ технологій зростає з кожним роком. Тому, в майбутньому ми плануємо багато заходів з ІТ- новинками. Слід зазначити, що ініціатива Meet and Сode у Білозерській громаді стала успішною завдяки співпраці нашої громадської організації з Управлінням освіти, культури, молоді та порту Білозерської селищної ради.  Цінними подарунками, які отримали переможці онлайн-вікторин, ми завдячуємо фінансовій підтримці  SAP та Федерального міністерства внутрішніх справ Німечиини. В Україні Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH».

Дописати коментар

0 Коментарі