У Білозерці дівчата дізналися про популярні жіночі професії у сфері ІТ


22 жовтня у Білозерці стартувала онлайн подія «Дівчата в ІТ»
  для учениць 7-11 класів шкіл Білозерської громади у форматі онлайн зустрічі учасниць з Катериною Гудименко, жінкою-айтішницею, яка охоче розповідала про популярні та затребувані жіночі професії у сфері ІТ. Вже другий рік поспіль даний захід проводиться в Білозерці. Але цього року до неї долучилися і хлопці, так як сфера інформаційних технологій цікава і чоловікам, і жінкам.

Катерина піднімала важливі теми під час свого виступу. Провідною думкою стало те, що сфера ІТ вже давно перестала бути суто чоловічою територією. Тому говорили про стереотипи щодо дівчат в ІТ, які професії популярні серед жінок, про можливості, перспективи та переваги. Запис зустрічі доступний тут. 

Як ви уявляєте собі програміста? Худорлявий хлопчина в окулярах сидить за комп’ютером  та безперервно клацає по клавіатурі?)))) Можливо так колись і було, але не в нашому сьогоденні. Як щодо гарненької дівчини, у сукні та на підборах, яка захоплено набирає один за одним рядки коду? Так, все змінюється, і сфера ІТ це територія для жінок та чоловіків, територія де обоє можуть знайти своє місце та побудувати кар’єру, керувати великою кількістю людей та розвиватися в однакових умовах. Адже кількість жінок в ІТ стрімко зростає з кожним роком.



Катерина детально зупинилась на різноманітті ІТ професій, адже це не тільки програміст, а й веб-дизайнер, бізнес аналітик, відділ підтримки, маркетолог, PR менеджер, девелопер, системний адміністратор і т.д.  Цей перелік дуже великий.

Спікерка, навіть, виділила п’ять позицій, згідно яким можна визначитися зі своїми вподобаннями та яка професія підійшла б дівчатам чи хлопцям найкраще.


Говорили про переваги роботи у сфері ІТ. Насамперед це офіційне працевлаштування та гнучкий графік роботи, корпоративна культура, розвиток та навчання, соціальний пакет, інтернаціональна команда та міжнародний досвід. Часто айтішники працюють закордоном, тому без хорошої англійської тут ніяк.


Дівчата та хлопці уважно слухали Катерину, задавали питання, ділилися своїми думками , обговорювали важливі для них моменти. Сподіваємось, що дана онлайн-зустріч допомогла дівчатам зрозуміти, що ж таке сфера ІТ та розвіяти міф, що це суто чоловіча територія. Запис онлайн зустрічі доступний на YouTube 

Нагадуємо, що 29 жовтня відбудеться ще одна онлайн зустріч дівчат та хлопців вже з Лізою Вовченко, жінкою, яка проживає в Парижі, має великий досвід роботи в ІТ та яка залюбки розповість про ІТ можливості в Європі.

Онлайн-подія "Дівчата в ІТ" проводиться громадською організацією "Білозерський центр регіонального розвитку" спільно з Управлінням освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради у межах ініціативи Meet and Code, що фінансується SAP та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німечиини. В Україні Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH.

Дописати коментар

0 Коментарі