10 січня відбувся перший виїзд мобільної бригади

Команда проєкту "Допомога звільненим громадам Херсонської області" відвідала села Станіслав та Широка балка. 

Тут досі гучно та неспокійно. Війна наклала відбиток на сприйняття та загальний психічний стан людей. Тіло та думки у напружені весь час. Тому психологиня проєкту Корміленко Інна провела майстер-клас із працівниками соціальної сфери та військової адміністрації. Вони  виходять щодня на роботу, незважаючи на можливі обстріли та ризикуючи життям, та беруть на себе першу хвилю негативних емоцій від місцевих жителів. Це не секрет, що за період окупації у людей накопилася неймовірна кількість питань, які потребують нагального вирішення.



Працівники адміністрації дізналися про основні симптоми стресу та про техніки заспокоєння - заземлення, дихальні вправи, повернення в "тут і тепер" та інші. По закінченню учасниці поділилися, що ці навики допоможуть бути ефективнішими у роботі і гармонійнішими у житті.

"Дуже вдячна за прекрасні враження! Тренінг пройшов в теплих та довірчих стосунках, дякуючи професіоналізму та розумінню. Багато чого корисного почерпнула для себе, а саме: як можна дивитися на світ без страху, як вчасно опанувати себе при спілкуванні з агресивноналаштованою особою, як легко і невимушено поводитися в будь-якій ситуації. Дуже приємно усвідомлювати, що завжди поруч є такі люди, які від душі готові допомогти." - коментує учасниця майстер-класу Олена.

Далі нашу команду гостинно прихистив дитячий садок в с. Широка балка. Тут зібралися переважно жінки пенсійного віку. Зустріч почалася із запитань про наболіле: Що робити, коли постійно хвилюєшся, що під час обстрілів можна загинути? Як прибрати тривожні думки? Чому часом нічого не хочеться робити? Що робити з апатією? Відповідями на ці питання і стали вправи для зниження рівня тривожності та стресу. Кожна з присутніх поділилася власним методом релаксації та запевнили одна-одну в підтримці.


Паралельно з психологом люди отримували юридичні консультації, які надавала Тищенко Антоніна - новий юрист ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”. Пані Антоніна має багатий досвід та вже готує роз’яснення з найбільш актуальних питань для нашого сайту. Загалом було надано 18 консультацій з питань спадкового права, оформлення субсидій та пенсій, призупинення трудових відносин та можливості звільнення за власним бажанням.


Нагадуємо про наступні зустрічі!

11.01.2023 - Білозерська СТГ
📌Правдине з 10.00 в приміщенні колишньої сільської ради.
📌Білозерка з 13.00 в адмінбудівлі редакції "Придніпровська зірка".

12.01.2023 - Музиківська СТГ
📌Загорянівка з 10.00 в приміщенні Загорянівської сільської бібліотеки.
📌Східне з 13.00 в адмінбудівлі Східненського старостинського округу.

🟢Робота мобільної бригади стала можливою в рамках реалізації проєкту "Допомога звільненим громадам Херсонської області" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).





Дописати коментар

0 Коментарі