Юрист та психолог провели прийом громадян в Білозерці та Правдиному

11 січня відбувся виїзд мобільної бригади у складі юриста та психолога ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”. 

Спочатку працювали в селі Правдине. Зустріч пройшла в теплій та невимушеній атмосфері при мінусовій температурі в приміщенні. Зігрівав настрій людей, наче це не вони пережили жах окупації. На психологічну консультацію було небагато охочих. У нашій країні досі немає культури відвідувати психолога, хоч останнім часом ця тенденція змінюється на краще. Людям у сільській місцевості часто немає сил та часу дбати про психічне здоров'я - щодня купа обов’язків біля худоби чи городу. Але це не означає, що за щоденними турботами варто забувати про власний комфорт та спокій, особливо у воєнний час. Кожен із нас пережив стільки страху, втрат, злості та горя за цю війну… Звичайно, що всі ці випробування не проходять безслідно для нашого психологічного здоров’я.

Коли може допомогти психолог?
✅ ви маєте труднощі у спілкуванні;
✅ вам важко зробити вибір чи прийняти найпростіше побутове рішення;
✅ якщо ви перебуваєте у конфлікті;
✅ маєте непорозуміння з близькими;
✅ відчуваєте дратівливість чи тривогу;
✅ пережили психологічну травму;
✅ потребуєте допомоги з вибором професії;
✅ маєте переживання за майбутнє або минуле;
✅ нічого не хочете робити і впадаєте в апатію;
✅ потопаєте у страхах;
✅ маєте потребу поговорити та багато інших причин.

Рекомендуємо скористатись можливістю поспілкуватись. Збирайте власну групу, обирайте тему та запросіть психологиню Корміленко Інну. Вона з радістю приїде. Вже маємо перші такі заявки та дуже радіємо готовності людей шукати відповіді та сили для майбутнього мирного життя.


Антоніна Тищенко, юристка ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” надала особисті консультації правдинцям із питань вчинення нотаріальних дій щодо оформлення спадщини та складання заповіту. Здається, це такі прості питання, але після тривалої окупації та під постійними обстрілами громадам дуже важко налагодити ефективне надання адміністративних послуг. Впевнені, що після реалізації всіх етапів проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області” частина типових питань, які опрацьовує наш юрист відпаде, бо громади повернуться до надання повного пакета необхідних документів.

Також, пані Антоніна повідомила, що з 12 січня 2023 року розпочинає роботу нотаріальна контора в Білозерці - нотаріус Луб’янський Андрій Васильович, що суттєво спростить оформлення заповітів та довіреностей.


Також вперше за період війни відкрив двері офіс ГО "Білозерський центр регіонального розвитку". Наші юрист та психолог чекатимуть на клієнтів кожного понеділка, середи та п’ятниці з 9:00 до 13:00 в смт Білозерка, вул. Свободи 108.

🟢 Робота мобільної бригади стала можливою в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, який реалізує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Дописати коментар

0 Коментарі