5 громад Херсонщини отримали 15 генераторів для облаштування укриттів

Сьогодні ГО "Білозерський центр регіонального розвитку"  отримала та у співпраці з БФ "Магія добра" передала у партнерські громади перше обладнання в рамках реалізації проєкту "Допомога звільненим громадам Херсонської області" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Нагадаємо, що одним із напрямків проєкту є облаштування укриттів в Музиківській, Чорнобаївській, Дар'ївській, Станіславській та Білозерській громадах.
“Забрати обладнання ми змогли лише з другої спроби через обстріл Херсона та постійну небезпеку. Ще раз дякуємо представникам громади, які взяли на себе доставку обладнання до своїх населених пунктів. Колись це були буденні речі, а зараз - додатковий ризик!” - коментує Катерина Оксенюк, керівниця проєкту.
Ворожі обстріли населених пунктів та критичної інфраструктури тривають, тому питання облаштування укриттів не втрачають актуальності, а щойно деокуповані території лише починають свій шлях в цьому напрямку. Громади вже зараз остаточно визначаються з приміщеннями для облаштування укриттів, за потребою прибирають захаращення, роблять ревізію власних ресурсів та вивчають вимоги для безпечного перебування людей.

Генератори - це обов’язковий пункт в списку необхідного оснащення кожного укриття. Маючи генератори, люди зможуть більш комфортно облаштувати свій побут та перечекати моменти небезпеки навіть при відсутності електропостачання. Пристрої дозволять людям задовольнити свої мінімальні потреби - приміщення буде освітлене, з'явиться можливість зарядити телефони та інші дрібні гаджети.

Завжди сподіваємося на краще, але готуємося до гіршого. Пам’ятаймо, що війна ще не закінчилася і тому треба бути готовим до усього, аби зберегти власне життя та життя своїх близьких.

Технічна допомога стала можливою в рамках проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, який реалізує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 


Дописати коментар

0 Коментарі