60 кг медикаментів для Білозерської ТГ від Благодійного фонду "Об'єднання"


Наприкінці листопада і в грудні минулого року громадська організація «Білозерський центр регіонального розвитку» провела опитування потреб жителів Білозерської громади з метою організації гуманітарної допомоги односельцям, які на цей час проживають у громаді.

Наша команда хотіла адресно допомогти землякам, які знаходяться у скрутному становищі. Розроблену гугл-форму заповнило більше 240 людей. Цей процес допоміг нам зрозуміти потреби громади та сформувати запити до різних благодійних організацій.

Один із таких запитів дав дуже важливий результат - жителі Білозерської громади отримали 140 різних найменувань ліків загальною вагою 60 кг.

Щиро дякуємо Херсонському обласному благодійному фонду «Об’єднання» за готовність допомогати людям після окупації! Дякуємо всім благодійникам, які надавали свої пожертви для придбання ліків! Загальна сума закупівель склала 119,996.60 гривень.

Завдяки цій співпраці у січні 2023 року буде охоплено більше 200 сімей у Білозерці, Ромашковому, Первомайському, Правдиному, Дніпровському та в інших населених пунктах Білозерської громади.

Волонтери Білозерського центру регіонального розвитку організували адресну доставку, щоб не наражати на небезпеку місцевих жителів та не створювати скупчення у громадських місцях. Ми дуже вдячні Корміленко Інні, Оксенюк Катерині та Щербині Олені за те, що взяли на себе цю роботу! Вона здається непомітною, але в сучасних реаліях це досі небезпечно.

Також додаємо декілька історій жителів Білозерської громади, які вже отримали допомогу. Ми всі маємо розуміти, що безліч людей досі перебувають у складному становищі, тому підтримуйте благодійні фонди та допомагайте волонтерським організаціям!

Лише разом ми переможемо той біль, що принесла нам війна!


“Ми із свекром дуже близькі. Під час окупації залишилися без роботи і вирішили скошувати людям траву. Вдвох, змінюючи один одного - швидко і якісно робили свою роботу. Зараз я працюю у поліції. Свекор мною пишається, але сам - захворів. Серйозно захворів. От я для нього ліки і забираю. Зараз заскочу на хвилинку - віддам, щоб приймав і знову на роботу. А він одужає. Я вірю в це. І ми ще з ним попрацюємо”


“Я за ліками для свекрухи та її сусідки. Тільки вчора я повернулася зі Львову. Була там декілька місяців. Не витримала окупацію, сидиш, як у клітці. Виїхала. Важко жити і розуміти, що вдома старенькі. Що їм треба опіка і турбота. Кожного дня телефонувала і питала про здоров'я. Наче все добре. А виявляється насправді, що просто засмучувати мене не хотіла. Погано почувалася, а вголос не казала. Не хотіла свекруха мене на небезпеку наражати - щоб я поверталася під вибухи. От зараз лікую, доглядаю. А таблетками ми ще й поділимося із сусідами. Дякую, що не залишаєте нас. А можна ще цитрамон для себе візьму? Бо голова дуже болить і немає часу, щоб полежати і вгамувати біль. Зараз вип'ю і побіжу бабусь радувати. Краще б цукерками, але пігулки зараз - теж щастя!”


“Ось сяду, біля вікна і виглядаю когось… Як тільки бачу знайому людину, відкриваю вікно і гукаю, щоб хліба купили або іншого чогось. Сусідка заходить - її прошу, вона мені допомагає. Я самостійно далеко не ходжу. А дім бачите який великий? Це тут ми три родини живемо. Мої діти, їх діти. І діти їх дітей вже… Але війна всіх розігнала. Я за сторожа. Правда важко вже мені. Вже і уколи сама собі роблю, бо поряд медиків немає. А хто погодиться йти так далеко до мене? Я ж далеко, тож “штрикаю” себе куди попаду. І жалко себе, але болі менші після уколів. Діватися нікуди. За ліки - величезне дякую. Навіть додому принесли. Мені це подарунок на Різдво. Наче диво!”
Ви також можете підтримати людей, що постраждали від окупації! Це можна зробити через ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” або через ХОБФ "Об'єднання".

Дописати коментар

0 Коментарі