Допомагаємо жінкам покращити якість життя під час війни




У війни безліч облич… Чоловіки, жінки, діти, різний вік і досвід, різні втрати та віднайдені родинні зв’язки. Неможливо мірятись горем та болем, кожен переживає війну по своєму, кожному доля підкидає виклики, які треба пережити та перебороти. Свою окрему ношу несуть сільські жінки Херсонщини. Наша команда знає безліч історій про героїчних фельдшерок, які піклувались про здоров’я людей в окупації, про фермерок, які ділились козиним молоком, про дівчат, які вивозили своїх дітей, котів та собак від небезпек, про жінок, які не боялись ворожих солдат і доставляли гуманітарну допомогу від українських громадських організацій.

Всі ці історії вселяють надію у відновлення та перемогу. Не дивлячись на весь біль та небезпеку сьогодні, вже зовсім скоро ми всі разом зможемо побудувати країну нашої мрії. Але вже зараз потрібно підтримувати один одного, особливо в жіночій спільноті. Саме цим і планує займатися команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” в рамках нового проєкту, який підтримується Фондом реагування на надзвичайні ситуації для жінок і дівчат, заснованим HIAS у співпраці з VOICE в рамках проєкту, що фінансується USAID під керівництвом Save the Children в Україні.

Це короткостроковий проєкт, який підтримає діяльність нашої організації, яку ми вже і так виконуємо без додаткового фінансування чи проєктних графіків. Зараз кількість можливостей та активностей для жінок стане більшою. Першою з них є газета “Придніпровська зірка”, над якою ми вже зараз працюємо. Тут ви знайдете безліч надихаючих історій жінок, корисну інформацію щодо самодопомоги, номери телефонів важливих служб та інше. Наш проєкт направлений на підвищення свідомості та забезпеченні підтримки для жінок та дівчат, які є потенційними або поточними жертвами гендерно зумовленого насильства.

Тож, плануємо допомогти жінкам і дівчатам покращити свій психоемоційний стан через проведення групових зустрічей та тренінгів у дружньому колі. Під чутливим керівництвом нашої психологині та тренерки Інни Корміленко будемо вчитись протидіяти стресу, вибудовувати власні кордони, шукати емоційний баланс та зберігати психологічне здоров’я. Паралельно поговоримо про гендерно зумовлене насильство, навчимось його розпізнавати та не допускати подібного ставлення до себе при побудові стосунків. Ці тренінги проведемо в різних населених пунктах п’яти партнерських громад - Білозерській, Станіславській, Музиківській, Чорнобаївській та Дар’ївській. Також плануємо провести кілька зустрічей в дистанційному форматі, відповідно зможуть долучитись жінки, які покинули рідну домівку, але планують повернутися. Тож слідкуйте за анонсами на фейсбук-сторінках ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” та інформаційного порталу Білозерка.Інфо.

Якщо ви хочете, щоб психологиня завітала саме до вашого населеного пункту, то телефонуйте та реєструйтесь - наша команда обов’язково завітає до вашого жіночого колективу. Подібні зустрічі важливі не лише через призму спілкування з запрошеним спеціалістом - психологом, а ще й для візуалізації дружнього плеча подруги-сусідки, до якої можна звернутися в кризовий момент.

Наша психологиня Інна Корміленко та юристка Антоніна Тищенко продовжують щоденно працювати та надавати індивідуальні консультації, які можна отримати під час виїздів мобільної бригади до вашого населеного пункту, в офісі організації в Білозерці чи навіть телефоном:
Психологічна допомога – (066) 999-01-42
Юридична допомога – (050) 999-01-42

Також наші спеціалістки вже пройшли відповідне навчання щодо гендерно зумовленого насильства, відтак команда готова надати соціальну підтримку, вузьконаправлені психологічні та юридичні консультації, актуальну інформацію щодо допомоги постраждалим від ГЗН. Не соромтесь звертатися за допомогою, наша команда зробить все можливе, щоб мінімізувати негативні впливи від військової агресії на ваше життя!

Центр надання гуманітарної допомоги при громадській організації "Білозерський центр регіонального розвитку" працює кожного дня, щоб надати продукти харчування, специфічні засоби та інші матеріальні цінності постраждалому населенню, в тому числі жінкам і дівчатам підтримувати належну гігієну після переміщення, тим самим позитивно впливаючи на їхнє фізичне та психічне здоров'я.

В рамках проєкту плануємо закупити та розповсюдити набори гідності для жінок та дівчат, які постраждали від гендерно зумовленого насильства, потребують тривалої психологічної підтримки чи постраждали від воєнних дій. Набори гідності часто містять речі не першої необхідності, однак теж потрібні, а подекуди незамінні в побуті жінок. Кожна організація формує такі набори самостійно згідно з потребами бенефіціарок саме на цій території, враховуючи негативні впливи та нагальні потреби. Саме тому ми хочемо запитати у вас, що саме необхідно додати до набору, щоб він став максимально корисним? Свої пропозиції просимо внести в гугл-форму - https://forms.gle/DHxjKdP4ieiFgGGu5

Нагадуємо, що кожен потребуючий може звернутися за телефоном – (066) 999-01-43 та за наявності ресурсів, Центр надасть гуманітарну допомогу максимально оперативно та безпечно.

Сподіваємось, що всі ви зараз в безпеці - фізичній, психологічній та гуманітарній. В іншому випадку зверніться до команди ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” і ми допоможемо вам вибратися зі складної ситуації.

Цей проєкт підтримується Фондом реагування на надзвичайні ситуації для жінок і дівчат, заснованим HIAS у співпраці з VOICE в рамках проєкту, що фінансується USAID під керівництвом Save the Children в Україні.

Дописати коментар

0 Коментарі