Відбувся тренінг з цифрової грамотності для представників соціальної сфери партнерських громад



Два дні активно ми працювали з представниками соціальної сфери партнерських громад - Білозерської, Чорнобаївської, Станіславської, Музиківської та Дар’ївської громад. Учасники та учасниці ненадовго залишили всі звіти та листи, щоденні турботи за підопічними та допомогу в гуманітарних штабах, щоб взяти участь у тренінгу з цифрової грамотності в місті Миколаїв.
 
За ці два продуктивні дні соціальні працівниці та представники адміністрацій освоїли:
Сервіси GOOGLE
Портал та додаток “Дія”
Портал Пенсійного фонду
Онлайн ресурси для навчання, такі як Prometheus
Мобільні додатки (Таблетки.ЮА, Приват24)
І не лише це! Учасники отримали величезну кількість практичних завдань, вправ та допомоги від чудових тренерів. Щиро дякуємо Тетяні Шаровій та Кирилу Дяді, що змогли знайти підхід до кожного та кожної. Ми і вони раді знайомству з вами!

“Ваше бажання вчитися мене вражає! Були критичні моменти, коли я б, наприклад, вже розчарувалася, втомилася і сказала б, що не буду це робити, але ви старалися, натискали кнопки, не здавалися, виконували завдання і дійшли до останніх позицій, які вимагало від вас завдання. Пишаюсь кожним з вас!” - підтримала учасників тренерка Тетяна.
Для практичних завдань соціальні працівники взяли з собою робочі планшети, які отримали в рамках нашого проєкту “Відновлення надання соціальних послуг у звільнених громадах Херсонської області”. Тож навчання було з максимальною прив’язкою до умов роботи та наявних технічних засобів. Робота аж кипіла, всі працівниці соціальної сфери були максимально включені в процес.

“Ми знаємо свою роботу і електронну пошту маємо. Але я звикла працювати з “метою”, інші електронні пошти це нове, але загальний зміст зрозумілий. Сподобалось, що в “Дії” багато різних функцій, про які я навіть не знала - це важливо. Всі ці дистанційні послуги дуже корисні не лише для наших підопічних, а й для нас. Авторизація для мене ще складно, але стає зрозуміло. Дуже сподобалася витримка тренера. Боялась, що до нас ніхто не підійде, але отримали дуже багато уваги та допомоги!” - ділиться враженнями Лілія зі Станіславської громади.

“Сподобався блок щодо Пенсійного фонду. Все можна зробить вдома. І гугл-документи можуть спростити нам професійне життя” - сказала Раїса з Дар'ївської громади.

“Дія” в мене вже 100 років, але я не знала, що там стільки додаткових функцій - пенсія, субсидія, пільгові кредити. Планую гарно все освоїти і не просити лишній раз когось допомагати, а й допомогти всім своїм стареньким” - розповідає про свої плани Наталія з Музиківської громади.

“Я вдячна і тренерам, і учасникам за роботу і відкритість. Мені було дуже комфортно працювати в такому активному колективі та в атмосфері взаємодопомоги. Здається, що жоден з учасників не розчарований. Звичайно, програма насичена, було досить багато практики, різних завдань та теоретичних блоків. Розглянемо можливість додати онлайн консультації для фахівців соціальної сфери щодо цифрової грамотності в рамках нашого проєкту, бо бачимо запит від соціальних працівників. Наша команда дуже хоче, щоб планшети, які отримали громади були корисними і полегшили роботу соціальних працівників.” - розповідає заступниця голови правління організації Катерина Оксенюк.
 
Тренінг відбувся в рамках проєкту “Відновлення надання соціальних послуг у звільнених громадах Херсонської області”, що реалізується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри (UCBI)".





Дописати коментар

0 Коментарі