🔹Цього четверга в Дар'ївській громаді консультувала наша психологиня Інна Корміленко

 


Здається, що Інна вже нічого не боїться і з легкістю їде в саму гущу небезпеки, щоб підтримати своїх клієнтів. Звичайно, є можливість дистанційного консультування телефоном чи через відео зв’язок, але розуміємо, що не кожен готовий до такого формату консультування. Часто після першої “живої” зустрічі клієнти переходять на формат спілкування онлайн.

Цього разу звернення від мешканців Дар’ївки стосувалися в основному страхів. Страх — це емоція, яка виникає як реакція на небезпеку і загрозу. Він необхідний нам, бо пов'язаний з інстинктом самозбереження і виживання.

“Коли страх залишається неопрацьованим, так би мовити, без належної уваги від людини, то він залишається жити в тілі. З часом це може переростати на психосоматичні розлади. Наприклад, "жар та вогонь в животі" при емоції страху перетворюється на виразку шлунку. Цього можна не допустити, відвідавши психолога, який допоможе правильно проживати емоції” - розповідає психологиня.

Голова Дар'ївської громади Анатолій Дідур не тільки люб'язно надав для роботи кабінет, а і відзначив необхідність такої роботи серед населення. Крім того, він наголосив, що в умовах війни працівники адміністрації часто працюють понаднормово і знаходяться 24/7 у повній готовності до різного роду подій. Таке навантаження диктується складними військовими реаліями, але негативно впливає на психіку і сприяє швидкому вигоранню працівників. Тож серед клієнтів пані Інни були і працівниці соціальної сфери. Психологічна підтримка - це вже не забаганка, це необхідна турбота про здоров'я колективу!

Безкоштовну психологічну консультацію можна отримати за телефоном - (066) 9990142. З фахівцем ви зможете домовитись про зустріч в офісі, під час виїзду або ж пропрацювати вашу ситуацію дистанційно! Також, заплановані наступні виїзди в громади:
🔹11 жовтня - в с. Лиманець Дар’ївської громади.
🔹12 жовтня - в с. Висунці Музиківської громади.

🟦 Публікація підготовлена в рамках проєкту “Відновлення надання соціальних послуг у звільнених громадах Херсонської області”, що реалізується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри (UCBI)". Зміст публікації є виключною відповідальністю ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» і не обов’язково відображає погляди партнерів.

Дописати коментар

0 Коментарі