Амбулаторії Білозерської громади отримали зарядні станції для зберігання ліків




У березні 2023 року Білозерська громада стала учасницею ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», яка впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку ПРООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Участь у програмі беруть 6 деокупованих громад Херсонщини: Нововоронцовська, Високопільська, Кочубеївська, Чорнобаївська, Білозерська та Станіславська громади.

Одним із обов’язкових компонентів участі в програмі є створення в кожній громаді робочої групи з питань громадської безпеки та відновлення, яка працюватиме у напрямку відновлення та відбудови громади після деокупації.

Так, в серпні 2023 року в Білозерці було створено робочу групу з питань громадської безпеки та відновлення, до якої увійшли представники військової адміністрації, поліції, ДСНС, освіти та медицини, громадських та благодійних організацій, волонтери тощо.

Мета діяльності робочої групи – об’єднання зусиль задля відновлення та відбудови громади, налагодження партнерства між представниками різних структур, обговорення бачення розвитку та відновлення громади після деокупації, залучення додаткових коштів у громаду.

Під час перших засідань робочої групи, учасники обговорювали проблеми та болючі питання громади та обирали пріоритети для подальшої підготовки проєктних пропозицій. В результаті були обрані наступні напрямки:
  • забезпечення резервним живленням об’єкти критичної інфраструктури,
  • створення центру психосоціальної реабілітації та підтримки для мешканців громади, включаючи військових та їх родини,
  • відновлення відеоспостереження в громаді,
  • запуск системи оповіщення в громаді,
  • встановлення нових гідрантів для швидкого пожежогасіння тощо.
І на початок листопада вже отримали перший позитивний результат співпраці та спільній проєктній пропозиції Білозерської військової адміністрації, КНП «Білозерський центр первинної медико-санітарної допомоги» Білозерської селищної ради та ГО «Білозерський центр регіонального розвитку». Білозерська громада отримала 5 зарядних станцій потужність в 3 кВт. Дві з них вже знаходяться на складі медикаментів, ще дві в Білозерській амбулаторії ЗПСМ та одна передана Миролюбівської амбулаторії ЗПСМ. Це обладнання забезпечує холодильники з вакциною та ліками стабільним живленням у разі відсутності електроенергії, що дозволяє дотримуватися умов зберігання медикаментів та лікарських засобів.

"Ми дуже вдячні програмі розвитку ПРООН за можливість залучитися до цієї ініціативі, адже питання належного функціонування медичних закладів дуже важливе. Завдяки отриманому обладнанню ми значно підвищимо якість процесу збереження медичних препаратів в наших амбулаторіях" - зазначив начальник Білозерської селищної військові адміністрації Ігор Острівний


Підготувала,
Оксенюк Катерина, менеджерка проєктів  

Дописати коментар

0 Коментарі