Знайомтесь з Оксаною Маханько - громадською діячкою та членкинею команди БЦРР


Починаємо нову рубрику - #Команда_БЦРР. Наша команда росте кількісно та якісно. Хочемо зафіксувати точку, в якій перебуваємо зараз, щоб через кілька років дивуватися змінам. Сьогодні знайомимо вас з впевненою Оксаною Маханько! Вона менеджерка освітніх проєктів, фінансова консультантка, педагогиня… Разом з Оксаною ми освоюємо основи програмування, знайомимось з сучасними професіями та вивчаємо нові слова. Дуже дякуємо тобі за активність, самостійність та позитив!  Далі пряма мова Оксани👇

Привіт, друзі! Мене звати Оксана. Довгий час я працювала вчителем в Надеждівській школі, додатково проводила консультації з питань накопичувального страхування.

У 2019 році потрапила на тренінг «Активні громадяни», який організувала команда #БЦРР. Саме там я зрозуміла, що для швидшого розвитку нашої країни мало просто працювати та заробляти собі на проживання. Я познайомилася з новим поняттям «проєкти соціальної дії» і зрозуміла, що можна довго чекати, коли хтось здогадається реалізувати твою мрію, або ж можна трішки постаратися та перетворити її на ідею, написати проєкт, виграти грант, реалізувати проєкт, залучивши людей, яким це теж цікаво.

З 2019 року я написала близько 20 проєктів. Завдяки підтримці людей, команди громадської організації та грантодавців координувала реалізацію близько десяти.

Найуспішнішим вважаю проєкт «Танцюють усі», де завдяки грантовим коштам, спонсорській допомозі та співфінансуванню від громади ми зробили в нашому селі Надеждівка сучасний танцювальний зал для дітей та дорослих. А найголовніше - об‘єднали для занять танцями більше 45 дітей та близько 20-30 дорослих дівчат, жінок для фітнес-тренувань.

5 років поспіль я координувала або допомагала реалізовувати цикл проєктів в рамках програми “Meet an Code”. Важко полічити, скількох підлітків та дорослих було об‘єднано за допомогою таких цікавих тем, як програмування та ІТ-професії.

Чи легко все це?

👉Ні! Коли 8-10-годинний робочий день на основній діяльності потрібно поєднати з дедлайнами проєкту. Тому часто наші заходи у вихідні дні або після 18:00.

👉Так! Якщо поруч люди, які вірять в тебе та твою ідею, тобто, #Команда_БЦРР. Відкрию вам невеличку правду, що за більшість витраченого часу ми не отримуємо гонорарів. Бо громадська діяльність - це хобі, місія та інвестиції в наше майбутнє.

Якщо ж говорити про найближчі плани, які на сьогодні виглядають, як мрії, то разом з командою думаємо, як поєднати моє перебування у Польщі з темою міжкультурних зв‘язків для наших земляків. Будьте з нами, доєднуйтеся до команди і разом перетворюйте свої мрії в ідеї, які змінять цей світ на краще!

Дописати коментар

0 Коментарі