Працівниці гуманітарного центру та волонтери навчилися боротися зі стресом та вигоранням


Цей тиждень почався для нашої команди з онлайн тренінгу «Самопідтримка: боротьба зі стресом та вигоранням» під ніжним керівництвом Ніни Гулак, тренерки та фасилітаторки. Ніна дуже бережно провела наш колектив на зустріч новому досвіду та знанням.
 
Стрес та вигорання постійно йдуть поруч з гуманітарною діяльністю і #команда_БЦРР не виключення. Але ми усвідомлюємо цей ризик тому постійно шукаємо способи підтримати один одного, покращити процедури, якісно відпочити без втрати ефективності та рухатись далі до місії організації.
 
Під час тренінгу розглянули кілька технік боротьби зі стресом за стихіями - вогонь, повітря, земля та вода. Деякі техніки були вже знайомі нашій команді, наші психологині Інна Корміленко та Лідія Діброва регулярно нагадують про дихання “квадратом”, вправу “метелик” чи заземлення. Але було і багато нових підходів, які збережуться в скарбничці кожного учасника.

“Важливо практикувати техніки заспокоєння і в спокійний час, щоб під дією сильного стресу тіло згадало, що треба робити”, - нагадує Ніна.
 
Далі учасники та учасниці працювали з моделлю BASIC Ph. Ця модель ґрунтується на розумінні, що в людини є власна унікальна комбінація ресурсів боротьби з несприятливими обставинами - віра, емоції, соціальна підтримка, уява, логіка, фізіологія. На кожен компонент наша команда підібрала власні способи протидіяти стресовим ситуаціям. Згадали і родинні пікніки, і зміну діяльності, і м’яке планування, і фізичну активність.
 
“Було дуже легко цікаво, час летів непомітно. Для мене весь тренінг це робота над собою. Вогнище дня, те що буду згадувати - це приємні спогади про спільні зустрічі з друзями, вечері з родинною, пікніки в наших плавнях. Перемога дня, те чим буду пишатися - це те, що я визначила, які саме техніки мені підходять і де я можу їх застосовувати. Скарб дня чи моє відкриття - треба вести щоденник постійно. Дякую тренерці за чудовий тренінг та чекаю нової зустрічі у травні!” - підсумовувала Катерина Оксенюк, менеджерка організації.

“Коли я згадувала свої улюблені техніки, то поверталась в важливі моменти свого життя, що дуже цінно для мене. Дуже приємно читати ваші позитивні відгуки і я вам дякую за цю зустріч. Скарб дня - що не прописано і не заплановано робитися не буде, саме тому ми записали всі техніки, які будемо використовувати в майбутньому”, - завершила зустріч пані Ніна.

Діяльність гуманітарного штабу @ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” підтримується ІСАР Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Дописати коментар

0 Коментарі