Учасниці жіночого потурбувалися про ментальне здоров'я разом з психологинею та лікаркою

 

🌸Минулого тижня наш жіночий клуб #ЩасливаЯ зібрав на зустріч жінок та дівчат з усієї України. Щасливі бачити вже постійних учасниць та з радістю вітаємо новеньких.

Цього разу зустріч була незвичною, адже мали двох чудових спікерок: психологиню Лідію Діброву та сімейну лікарку Олену Литвиненко. Лідія відповідала за здоровий дух, Олена - за здорову психіку, а дружнє жіноче коло створювало дуже важливий соціальний компонент єдності та взаєморозуміння.

Учасниці почали зі знайомства, порівнювали себе з небом та ділилися енергією.

💬“Мені дуже сподобалась перша вправа “Діамант цінностей”. В мене наче в голові щось перевернулось. Я обов’язково буду до неї повертатися. Я зрозуміла, що будь-яку складну ситуацію можна пережити зі збереженням власних цінностей і себе. Цей принцип і вже прописані мною конкретні кроки я обов’язково заберу з собою з цієї зустрічі”, - говорить одна з учасниць.

Після цієї вправи спікерки перейшли до теоретичного блоку про панічні атаки та депресивні розлади. Лікарка розповіла про медичні прояви, способи профілактики та лікування, а психологиня доповнила прикладами з власної практики. Подібний тандем допоміг більш об’ємно поглянути на проблеми та варіанти їх вирішення.

💬“Дуже важлива інформація про панічні атаки та депресію. Робила помітки собі в зошиті і обов’язково обговорю все це на роботі з колежанками. Здається все це я вже знала, але тут був трошки інший фокус, який підсвітив зовсім інші нюанси”, - говорить одна з учасниць.

Далі учасниці приступили до практичної вправи та вчились давати простір негативним думкам. Дуже важливо не ховати погані думки та почуття, а навчитись справлятися з ними на початковому етапі, не доводячи себе до тривожних станів.

💬“Прошу вас повернутися до нашого знайомства - ми тоді говорили про небо. Згадайте, погоду яку ви озвучували - шторм, спека, мороз, дощ тощо. Всю цю погоду небо приймає, але небо від неї не змінюється. Погода не вічна, вона теж змінюється з часом! Теж саме і з нашими важкими почуттями чи негативними думками - вони не вічні і не мають нас змінювати. Ми маємо дати їм простір”, - говорить Лідія Діброва, психологиня.

🌸Дякуємо учасницям за чудову атмосферу, а спікеркам за нові знання! Вже плануємо наступну зустріч, тож слідкуйте за анонсами на сторінці @Креативний простір “Крила”

Дописати коментар

0 Коментарі