Наш гуманітарний штаб продовжує навчатися



Минулого тижня відбувся черговий тренінг для працівників гуманітарного центру, волонтерів та інших представників ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”. Цього разу говорили про забезпечення якості та моніторинг гуманітарної діяльності, про облік та документальне оформлення різних видів допомог. Тренінг провела вже знайома нам Марія Теслюк, яка вже добре орієнтується в специфіці нашої команди та в ризиках роботи в прифронтовому регіоні.

Спочатку учасники пригадали та швидко обговорили матеріали попереднього тренінгу: гуманітарний стандарт, координація гуманітарної допомоги, посібник «Сфера» тощо.

Далі перейшли до нової теми моніторингу та оцінки. В навчанні взяла участь Вікторія Незбай, спеціалістка з моніторингу та оцінки нашої організації, відповідно кожен теоретичний блок наповнювався практичними прикладами.

💬“Моніторинг та оцінка - це точка нашого зростання! Ми вже запровадили різні канали для надання зворотного зв’язку - на сайті, фейсбуці, телефон гарячої лінії та інші. Пробуємо обговорювати вивчені уроки після складних проєктів чи комплексних заходів. Рахуємо кількість наданих послуг та бенефіціарів. Також вносимо інформацію про виконану роботу в кластерну систему. Все це не дуже просто, але важливо, лише постійно аналізуючі власні результати ми можемо покращити якість надання послуг”, - розповідає про свою роботу Вікторія.

Після тренінгу наша команда запланувала наступні кроки:
🔹Провести навчання щодо використання Kobo Collect для збору та збереження даних.
🔹Актуалізувати правила та політики щодо збору, обробки та збереження персональних даних отримувачів допомоги.
🔹Оновити внутрішні документи для обліку гуманітарної допомоги.
🔹Сформувати певну кількість гуманітарної допомоги у разі надзвичайної ситуації.
🔹Продовжувати висвітлювати діяльність організації та шукати оптимальні канали комунікації.

🟦Діяльність гуманітарного штабу @ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” підтримується Isar Ednannia у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Дописати коментар

0 Коментарі