Наталія Свирида - від волонтера організації до голови власної ГО

 


#Команда_БЦРР дуже різнопланова. Тут зібрались дуже різні, практично унікальні люди. В кожного свій характер, досвід, навички, особливості та супер сили, але ми пишаємось кожним і кожною!

 
Сьогодні знайомимо вас з членкинею наглядової ради ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”, постійною підтримкою наших ініціатив, журналісткою та редакторкою - Наталією Свиридою. Нещодавно Наталія стала головою громадської організації “Білозерка.Інфо” - це новий крок її особистого зростання та нашого партнерства.

 
Далі пряма мова Наталії


“У журналістиці я - майже 20 років. Можна сказати, що у цю сферу прийшла випадково. За освітою я вчитель історії та правознавства, закінчила Миколаївський національний університет і навіть встигла трохи попрацювати за спеціальністю у сільській школі. Згодом мені запропонували посаду оглядача у газеті «Придніпровська зірка». У шкільні роки мені дуже подобалося писати твори, тож вирішила спробувати свої сили у новій сфері. Сьогодні я розумію, що то був правильний вибір. Журналістика – це те, що наповнює моє життя яскравими барвами та дає можливість для постійного саморозвитку.

 
Моя улюблена справа врятувала мене емоційно і під час війни. Навіть за сотні кілометрів від дому я можу бути дотичною до життя у рідній Білозерщині та допомагати тримати інформаційний фронт наших громад.

 
Дякуючи підтримці команди ГО "Білозерський центр регіонального розвитку", сьогодні я працюю головною редакторкою незалежного медіа Білозерка.Інфо. З вересня минулого року ми стали учасниками програми перезапуску локальних медіа від #MDF. Завдяки цьому проєкту нам вдалося розширити команду сайту до шести осіб та створити власну громадську організацію. Наразі основні наші зусилля спрямовані на розширення спільноти та покращення роботи медіа.

 
Крім того, #команда_БЦРР допомагає зберегти газету «Придніпровська зірка», засновану ще у 1939 році. За підтримки організації у минулому році редакція видання підготувала чотири спецвипуски, присвячені нашим незламним землякам.


#БЦРР став для мене маяком, який допоміг знайти своє місце в реаліях війни, відкрити нові можливості для професійного зростання та повірити у власні сили.

 
Сподіваюся, що розширення кількості громадських організацій на Білозерщині сприятиме розвитку наших громад та зміцненню демократії. Нам все під силу, коли ми об’єднані спільною метою!”


Наталія, дякуємо, що ти з нами! Попереду в нас точно ще багато партнерських проєктів!

Дописати коментар

0 Коментарі