Команда гуманітарного центру продовжує навчання

Цього тижня у змішаному форматі зустрілися представниці гуманітарного, волонтери та працівниці організації  з вже добре знайомою тренеркою та фасилітаторкою Ніною Гулак. Частина команди зібралась в офісі організації, інша - підключилась онлайн. Такий змішаний формат допомагає якісніше працювати та спілкуватись. 


Тема тренінгу  “Не нашкодь: як працювати з людьми, які пережили травму”, тому багато працювали з ознаками травм та симптомами травматичних реакцій. Пані Ніна допомогла учасницям зрозуміти психологічні, емоційні та фізичні

наслідки травматичних подій на людину.


Жваве обговорення викликала тема створення безпечного та підтримуючого середовища для постраждалих. На прикладі роботи гуманітарного центру проговорили способи покращити процес звернення за допомогою та її отримання.


💬“Перше що я зроблю після завершення тренінгу - це дістану кулер зі сховища. Вже спекотно і питна вона стане у нагоді нашим клієнтам. Це дуже проста дія, які відразу покращить атмосферу в центрі. Для мене принципи “не нашкодь” наскрізні. Ми маємо їх використовувати не лише в робочих процесах, а й один з одним і з усіма людьми. Це про загально людські цінності. Їх дотримання не вимагає додаткових витрат часу, енергії чи грошей”, - ділиться враженнями Інна Корміленко, психологиня ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”.


💬“Мене сьогодні здивувало, що не всі членкині нашої команди знають де у нас знаходяться аптечки - обов’язково допрацюємо цей момент. І кулер будемо певно всі разом діставати. Для мене також дуже цікавою і практичною стала вправа про можливі дії для забезпечення нормалізації та легітимації емоцій та почуттів. Кожна учасниця ділилась своїми способами як підтримати людину у складній ситуації, я навіть записала деякі собі в блокнот. Проговорили як ми самі реагуємо на слова підтримки і що саме хотіли б почути від інших”, - розповідає Катерина Оксенюк, менеджерка організації. 


Пролетіли непомітно чотири години наповнені обговореннями, навчанням, обміном досвідом та плануванням. Попереду нашу команду чекають нові виклики та навчання, а зараз повертаємось до своєї щоденної роботи!


💬“Дякую вам за запрошення! Хочу, щоб моє навчання для вас було корисним як особисто, так і для розвитку організації. Ви дуже ціннісна організація, яка робить велику кількість корисних проєктів для громад півдня. Дякую, що ви працюєте, не зважаючи на максимальну складність та безпекові речі. Розквіту та процвітання організації, а головне бережіть себе та своїх людей!” - підсумувала Ніна Гулак, тренерка.


🟦Діяльність гуманітарного штабу @ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”  підтримується ІСАР Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.


Дописати коментар

0 Коментарі