Громадські активісти розбирались зі складним поняттям «фандрейзинг» в Білозерському ресурсному центрі


 

 

Цього тижня відбувся другий з серії тренінгів для активних та небайдужих. Катерина Оксенюк, менеджерка ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” щедро ділилась досвідом та практичними підходами для пошуку додаткових ресурсів для реалізації ініціатив. Проговорили методи та інструменти фандрейзингу - соціальне підприємництво, платні послуги, гранти від донорів, залучення бізнесу, краудфаундінг, членські внески, донати, акції, скриньки тощо. Розібрались з особливостями понять спонсорство, меценатство, благодійність та філантропія.

💬“Коли зареєструвалась на тренінг, то до кінця не розуміла, що таке той фандрейзинг. А виявилось, що навіть не знаючи вже ним займалась багато років. Ми в своєму навчальному закладі постійно реалізовували великі та маленькі ініціативи, для реалізації яких залучали кошти місцевих підприємців. А ще ж і ярмарки проводили!” - розповідає одна з учасниць тренінгу.

Також учасниці провели мозковий штурм “Чому люди дають гроші на громадські ініціативи?”. Серед причин учасниці назвали і віру у зміни, і бажання бути дотичним до більшого, і відчуття провини, і довіру до ініціативи, і багато іншого. Під час цієї вправи зрозуміли, що немає універсального підходу до людей та грантодавців і треба шукати потреби кожної конкретної особистості. Закріпили цей висновок під час інтерактивної вправи “«Продай ідею за 40 секунд».

💬“Учасниці тренінгу просто вогонь - щирі, відкриті, впевнені, готові до змін. Дуже приємно працювати з активними жінками Херсонщини. З нетерпінням чекаю наступних зустрічей!” - підсумувала тренерка Катерина Оксенюк.

🟦Жалкуєте, що пропустили тренінг? Ще маєте час зареєструватися на наступні!
🔹Реєстрація на тренінги для волонтерів та громадських активістів відкрита тут: https://forms.gle/7dRYt6gBUH9b96iDA
🔹Організатори забезпечують учасників/-ць заходу безкоштовним харчуванням та роздатковими матеріалами. Також здійснюється компенсація за транспортні витрати.

🔹🔹🔹

Регіональні ресурсні центри для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот створені та працюють як інституційні осередки розбудови неурядового сектору та підтримки соціальної згуртованості на місцевому та регіональному рівні, в рамках партнерської ініціативи «Підтримка неурядового сектору Півдня України задля відновлення громад та регіону», яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

Дописати коментар

0 Коментарі