Від мрії до дії з підтримкою від спеціалістів ресурсного центру


ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» працює на Білозерщині вже 17-й рік, має потужну ресурсну базу, а найголовніше команду професіоналів.

Давно очікуваним та послідовним кроком в діяльності організації стало створення ресурсного центру для НУО для всіх зацікавлених в розвитку громади, небайдужих до долі своїх сіл.


Тут можна отримати будь-яку інформаційну та юридичну підтримку, перейняти досвід некомерційної роботи, навчитися писати проєктні заявки та залучати грантові кошти, скористатися комп’ютерним обладнанням. Наша мета - допомогти активним людям із громад зрозуміти та опанувати необхідні навички.

Одним із затребуваних напрямків є юридичні консультації. Коли у активних людей є ідеї, мрії, бажання дуже важливо їх реалізовувати у правовому полі.

З початку існування ресурсного центру до нашої юристки Антоніни Тищенко звертаються з питань щодо реєстрації громадських об’єднань та благодійних фондів, правильної підготовки пакета документів для загальних зборів, узаконення волонтерської діяльності тощо.

Так серед волонтерського руху Білозерщини відокремилась молода та харизматична особистість, яка вирішила присвятити себе створенню достойних умови життя в Білозерській громаді. Діана має різносторонні інтереси, дворічний волонтерський досвід та величезну надію та віру у щасливе майбутнє Білозерки. Дізнавшись про ресурсний центр вирішила почати з «малого», проте головного - навчання та збору інформації.

Звернулася за правовими роз'ясненнями щодо створення своєї організації. В цьому питання юристка Аноніна Тищенко роз’яснила, що існує різні форми громадських об’єднань і в чому їх відмінність.

Діана - студентка і хоче працювати на благо дітей та молоді. Тому при наступній консультації з юристкою обговорили Закон України «Про основні засади молодіжної політики» на організаційні та правові засади утворення молодіжних та дитячих громадських об’єднань.

Кожного разу Діана розуміла, що питань стає ще більше, бо її кругозір розширювався. Тому вона продовжила спілкування та збір інформації щодо перспектив створення та роботи некомерційної організації. Наразі Діана примкнула до потужної команди БЦРР, набирається досвіду громадської діяльності, вчиться в ході живої роботи, працює фасилітатором з дітьми та молоддю.

В майбутньому Діана має надію, що її цінності та інтереси об’єднають молодь і згуртується нова команда, яка стане рушієм в реалізації креативних проєктів в Білозерці і не тільки.

«Приємно усвідомлювати, що ти не один! Що є можливість звернутися за кваліфікованою допомогою. Юридичні роз’яснення – не формальні і «сухі», а схожі на бесіду з однодумицею, яка вірить у твої ідеї. І відразу мої «нісенітниці» (як кажуть мені багато людей), стають просто задачами, які реально втілити у життя. Юристка має величезний професійний досвід і надає повну і вичерпну відповідь на всі запитання, а ще вона людина-підтримка. Саме тут я зрозуміла, що є ще люди, яким близькі мої мрії жити достойно там де ми є. Саме завдяки людяності дівчат я зараз іду до свого власного першого проєкту, який обов’язково реалізую та буду мати сили зареєструвати молодіжну організацію», - ділиться враженнями Діана.

 




Дописати коментар

0 Коментарі