Чеські та українські громадські активісти обговорили підсумки спільної роботи

Нещодавно до офісу Білозерського молодіжного центру регіонального розвитку завітали Павла Хофмайстерова та Петр Махалек, представники чеської громадської організації «NESEHNUTI» аби обговорити підсумки спільної роботи в рамках проекту IV Школи соціальної активності.

18 листопада 2015 року в Білозерці відбулася підсумкова зустріч, на якій були присутні представники Білозерського молодіжного центру регіонального розвитку та чеської громадської організації «NESEHNUTI», а також переможці конкурсу молодіжних ініціатив IV Школи соціальної активності, які отримали міні гранти на фінансування власних ініціатив у розмірі 5000 грн.




Обговорення було цікавим та хвилюючим. Учасники ділились своїми враженнями від майже завершених міні -проектів: що було легко, а що ні, які труднощі та ризики виникали, яка підтримка надавалась з боку місцевої влади, громади та бізнесу.

Приємно було чути, що і в Музиковці, і в Білозерці до реалізації міні проектів були залучені як влада та громада, так і місцевий бізнес.

Павла та Петр поділилися своїми планами на майбутнє: «Ми хотіли б і надалі співпрацювати з Білозерським молодіжним центром регіонального розвитку, - говорить Павла. – Ми плануємо подавати проект до Європейського союзу, що дасть можливість залучити більше організацій та розширити цільову аудиторію. Тому ми зараз тут, аби обговорити підсумки нашої роботи та плани на спільне майбутнє.»

Наші чеські колеги отримали гарний та цінний подарунок від Білозерського дитячого ясла садку №3 – Собаку, зроблену з газетних трубочок руками виховательки - майстрині.


Завершилась зустріч візитом до Білозерськго районного стадіону, де вже власними очима учасники оцінили роботу білозерських активістів. Тепло та радісно прийняли гостей директор та працівники стадіону.


Хоч, міні проекти наших переможців завершуються в кінці листопада, ми впевнені, що це був тільки початок чесько-української співпраці. Тож далі буде…



Катерина Павловська

Нагадаємо, що в рамках проекту IV Школи соціальної активності 14 активістів з Білозерського району пройшли навчання та мали можливість подати заявку на фінансування власної ініціативи в своєму селі. Переможцями стали: активістки з Білозерки Анна Євдокімова та Ірина Ткаченко – Галецька з ініціативою «Стадіону Харчовик – нове життя!», Татяна Трибушна з Музиківки, з проектом «Книга у кадрі», та Вікторя Годованець  з Білозерки, з проектом «Сучасний  спортивний  майданчик  дошкільного навчального закладу».
Довідково: Проект IV Школа соціальної активності проводиться Білозерською громадською організацією «Молодіжний центр регіонального розвитку» за підтримки чеської громадської організації «Nesehnutі» та Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Дописати коментар

0 Коментарі