Спільно протидіяти домашньому насильству домовилися учасники круглого столу в Білозерці

4 грудня 2015 року в Білозерці відбувся круглий стіл “Ефективність міжвідомчої взаємодії у попередженні насильства в сім'ї та щодо жінок”.

Участь в роботі круглого столу взяли перший заступник районної державної адміністрації, начальник районної служби у справах дітей, заступник головного лікаря районної лікарні, директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, представники поліції, відділу молоді і спорту, засобів масової інформації, громадських організацій, волонтери.

Богдан Руденко виступив з презентацією проекту «Удосконалення системи надання послуг з протидії насильства в сім'ї та щодо жінок в Херсонській області», який буде реалізовувати ХОО «Ліга соціальних працівників України» в Білозерському та Голопристанському районах до 31 жовтня 2016 року. В рамках даного проекту будуть підготовлені фахівці, які працюватимуть з потерпілими від домашнього насильства. Також присутні познайомилися з психологом Ковальовою-Ігнатовою Оленою, яка буде надавати послуги постраждалим від насильства в сім'ї та кривдникам в рамках корекційних програм.

Як зазначили учасники під час обговорення проблема насильства багатопланова, слід працювати на упередження, активізувати виховну роботу з дітьми в шкільних закладах. Що стосується надання допомоги, як зазначила Наталя Чумак, начальник служби у справах дітей: "Коли звертаються постраждалі жінки виникає проблема, куди їх влаштовувати з дітьми. Не має соціальних закладів, де жінка могла б у безпечному середовищі отримати необхідні послуги". 

Про те, що потерпілі від домашнього насильства можуть отримати безоплатну правову допомогу в офісі  Білозерського Центру правової інформації та консультацій, розповіла його керівниця Елла Петренко. Юрист Центру допомагає жінкам вирішити їх сімейні питання, що стосуються розлучення з кривдником, витребування аліментів, поділу майна, виселення з будинку тощо.

Учасники піднімали на обговорення й інші питання: виявлення та надання допомоги жінкам та дітям, відповідальність кривдників за не проходження корекційних програм. 

Перший заступник Яковенко Сергій у підсумку зазначив про необхідність подібних заходів для кращого розуміння проблеми, важливість якої для українського суспільства важко переоцінити. Проте діючи єдиною командою можна більш ефективніше вирішувати питання, які виникають у протидії домашньому насильству.

Круглий стіл відбувся в рамках проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні», який реалізує МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» спільно з ВГЦ «Волонтер», за підтримки Європейського Союзу».

Дописати коментар

0 Коментарі