Визначено подальший план заходів партнерів щодо впровадження безоплатної правової допомоги в сільських громадах



Наприкінці березня 2016 року виконавці проекту «Інтеграція первинної та вторинної безоплатної правової допомоги в сільських громадах Білозерського району Херсонської області» зустрілись із партнерами — сільськими головами аби обговорити та узгодити спільний план заходів в рамках проекту.

Так, 24 березня в приміщенні Музиківської та Східненської сільських рад, та 25 березня в приміщенні Широкобалківської сільської ради представниці Білозерського ЦПІКу разом із сільським головами обговорили подальший спільний план заходів в межах діючого проекту, а саме: навчання для депутатів сільських рад, розробка пакету необхідних документів для впровадження системи безоплатної первинної правової допомоги (далі БПППД) та виїзні консультації юристів Білозерського ЦПІКу та Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі БВПД).

Вова Тетяна Олександрівна, голова Східненської сільської ради, наголосила на необхідності проведення навчання для депутатів: «Дуже важливо та необхідно працювати з командою, яка є обізнаною в своїх правах, обов’язках, чинному законодавстві. Я дуже задоволена складом новообраних депутатів, які не є байдужими до своєї громади. Вони відкриті до нових знань, можливостей. Ми спільно обговоримо актуальні питання та теми для навчання та охоче візьмемо участь у семінарах та міні тренінгах аби бути в курсі новел чинного законодавства».

Також під час зустрічей було затверджено графік виїзних юридичних приймалень:

- кожного четверга в приміщенні сільської бібліотеки юристи консультуватимуть мешканців Музиківки (з 8.30 до 10.00) та Східного (з 13.00 до 15.00).

- кожної п’ятниці в приміщенні сільської бібліотеки прийом громадян відбуватиметься в Широкій Балці (з 9.00 до 12.00) та Софіївці (з 13.00 до 15.00).

Так, наприкінці березня під час виїздів до юриста вже звернулись 10 селян. Громадяни отримали консультації, що стосуються оформлення спадщини, призначення соціальних допомог, оформлення прав церковної громади на будівлю, де розміщено храм, оформлення права власності на земельну ділянку за сертифікатом, розподілу майна між подружжям, та ін.

Слід відмітити, що сільські голови дуже зацікавлені в участі в даному проекті, адже їхні громади знаходяться не так близько до районного центру та до міста, де можна отримати безоплатну правову допомогу. Іншим фактором є те, що люди просто не мають часу через зайнятість або грошей на дорогу.

Катерина Павловська 

Довідка. Проект «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги в сільських громадах Білозерського району Херсонської області» виконується Білозерським МЦРР у співпраці з Херсонським місцевим центром з надання безоплатної правової вторинної допомоги в рамках Проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародного фонду “Відродження”.

Дописати коментар

0 Коментарі