Cеляни отримали правову допомогу під час виїзних консультацій юриста



13 мешканців чотирьох сіл Білозерського району отримали первинну та вторинну безоплатну правову допомогу під час виїздів фахівців Білозерського ЦПІКу та Херсонського місцевого центру з надання   БВПД.

 Виїзна юридична консультація в с.Музиківка

 Виїзна юридична консультація в с.Загорянівка

7 квітня в Музиківці та Загорянівці, а 8 квітня — в Широкій Балці та Софіївці відбулися спільні виїзди фахівців Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) та Білозерського Центру правової інформації та консультацій (ЦПІК). Громадян консультували заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Янощук Олена та юрист Загоровська Людмила.За правовою допомогою звернулося 13 осіб, здебільшого людей цікавили питання прийняття-оформлення спадщини (будинку, землі), порядку введення в експлуатацію новозбудованих житлових будинків, державної реєстрації права власності на нерухоме майно (в тому числі на земельні ділянки).

Слід зазначити, що зазвичай труднощі у оформленні спадщини виникають у селян через пропущення строку прийняття спадщини, через відсутність або невідповідність правоустановчих документів у спадкодавців на нерухоме майно (на житлові будинки) або через нестачу коштів на оплату нотаріальних послуг та послуг щодо оцінки майна. В окремих випадках, питання доведеться вирішувати в судовому порядку. Часто питання виникають із-за необізнаності громадян та частих змін у законодавстві.

«Працівники сільських рад з питань, що відносяться до їх компетенції, мають докладно пояснювати громадянам теперішній порядок введення в експлуатацію житлових будинків, порядок державної реєстрації прав власності на житлові будинки, земельні ділянки, порядок внесення відомостей до Дерземкадастру та роз'яснювати людям: куди в таких випадках їм потрібно звертатися”, – говорить Людмила Загоровська.

Сільські бібліотеки, які гостинно нас зустріли і надали приміщення для консультацій, отримали буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу, а також буклети наших партнерів - про допомогу учасникам АТО від ІРЦ Правовий простір та допомогу постраждалим від торгівлі людьми від ХОЦ "Успішна жінка”.




Дякуємо працівникам сільрад та бібліотекарям за інформаційну підтримку в організації виїздів, які в цих громадах проходитимуть щотижня!

Катерина Павловська


Довідково: проект «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги в сільських громадах Білозерського району Херсонської області» виконується Білозерським МЦРР у співпраці з Херсонським місцевим центром з надання безоплатної правової вторинної допомоги в рамках Проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародного фонду "Відродження"

Дописати коментар

0 Коментарі