В Дар'ївці запрацювала шкільна служба порозуміння


Вже з 1 вересня в Дар'ївській ЗОШ ім. А. Шульги запрацювала Шкільна служба порозуміння «Примирення», до якої ввійшли 7 медіаторів.  Серед них: Антощук Олена, Васьковська Яна, Значна Анна, Коник Олена, Степанова Анастасія, Щоголь Данило та Рибалко Марина.
Після навчального тренінгу, медіатори мали багато роботи, адже треба було спланувати свою подальшу діяльність: презентувати службу учням, вчителям та батькам, підготувати кабінет для проведення медіацій, розробити положення шкільної служби порозуміння (ШСП), та ін.
Тож робота закипіла. 1 вересня на загальношкільній лінійці медіатори представили Шкільну службі порозуміння «Примирення», коротко розповіли про мету її створення, цілі та задачі служби.

Проводилася і презентаційна робота по класам. Медіатори розповідали більш детально про можливість вирішення конфліктів за допомогою медіації, а не бійок та образ.
Також в початкових класах учні були в захваті від руханок та ігор, які медіатори проводили як на перервах так і під час виховних годин.

Ну і звісно, сам процес планування діяльності ШСП був дуже важливим та довготривалим. Адже медіатори серйозно та зважено підійшли до роботи і тепер впевнено можуть крокувати вперед та допомагати одноліткам вирішувати конфлікти мирним шляхом!

Катерина Павловська
Довідково: Дар'ївська шкільна служба порозуміння «Примирення» була створена в рамках проекту «Впровадження медіації ровесників в школах Білозерського району», що реалізується Білозерським молодіжним центром регіонального розвитку в рамках програми «Активні громадяни» за підтримки Британської Ради та Херсонського благодійного фонду «Об’єднання». 

Дописати коментар

0 Коментарі