В Широкій Балці депутати дізнались як отримати первинну та вторинну безоплатну правову допомогу


23 вересня депутати Широкобалківської сільської ради дізнались про первинну та вторинну безоплатну правову допомогу та хто її має надавати під час семінару «Орган місцевого самоврядування як суб’єкт надання безоплатної первинної правової допомоги». Людмила Загоровська, юристка Білозерського центру правової інформації та консультацій, розповіла, що таке безоплатна правова допомога, хто є суб’єктами надання даної допомоги та що кожен громадянин має право на її отримання.  Також, детально право захисниця зупинилась на видах правових послуг, які входять до безоплатної первинної правової допомоги (далі БППД), а саме:
надання правової інформації;
надання консультацій і роз’яснень з правових питань;
складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Ірина Маєвська, керівник Білозерського бюро правової допомоги, ознайомила депутатів із графіком та принципами роботи бюро, про його послуги та повноваження. Також Ірина розповіла про можливості для мешканців Білозерського району отримання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД), а саме представлення інтересів у суді. Вона наголосила, що безоплатна вторинна правова допомога включає:
захист
здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на БВПД, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.
складання документів процесуального характеру
Депутати мали багато питань щодо отримання як первонної так і вторинної безоплатної правової допомоги. Актуальними питаннями були оформлення спадщини ( будинок, земельна ділянка, та ін.), розлучення, стягнення аліментів.


Семінар пройшов в рамках проекту "Інтеграція первинної та вторинної правової допомоги в сільських громадах Білозерського району", який реалізується Білозерським молодіжним центром регіонального розвитку спільно з Херсонським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародний фонд "Відродження"

Дописати коментар

0 Коментарі