Посилення правових можливостей сільських громад Білозерщини: перші кроки


З 1 лютого 2017 року в Білозерському районі Херсонської області стартував проект «Посилення правових можливостей сільських громад» на базі громадської організації "Білозерський центр регіонального розвитку». Проект триватиме з лютого по листопад 2017 року і охопить п’ять територіальних громад району: Федорівську, Миролюбівську, Томинобалківську, Широкобалківську та Музиківську.

Протягом лютого представники Білозерського офісу Мережі правового розвитку уже зробили перші кроки для його реалізації – разом із партнерськими сільрадами вони провели круглі столи, на яких обговорили деталі подальшої співпраці.

Під час заходів громадськість та влада акцентували увагу на актуальності надання безоплатної правової допомоги населенню, намітили механізми подальшої співпраці та запланували першочергові дії в рамках проекту.

Виявилось, що не тільки пересічні мешканці сіл потребують правової допомоги, а й самі працівники сільських рад мають багато запитань.



«У нас дуже багато питань щодо електронного декларування, - наголосила Федорівський сільський голова Наталія Гридіна. – Вони стосуються і переліку осіб, які мають подавати декларацію, і можливості її подання в паперовій формі, і процедури оформлення електронних ключів. Крім цього, нам зрозуміло багато нюансів в порядку заповнення самого документу».

Тому вже в березні юрист Офісу В'ячеслав Лях проведе семінар для депутатів та представників Федорівської сільської ради на тему електронного декларування, роз’яснить чиновникам особливості процедури подання декларацій та допоможе в їх заповненні.

Однією із важливих цілей заходу було інформування громадськості щодо виїзних консультацій юриста Офісу, в чому сільради охоче погодились допомогти та розповсюдити інформацію серед своїх відвідувачів.

Тож мешканці Федорівської, Миролюбівської, Томинобалківської, Широкобалківської та Музиківської громад матимуть змогу отримати безоплатну правову допомогу в своїх селах, попередньо записавшись на прийом по телефону.

З режимом роботи, контактами Офісу, а також номерами телефону для попереднього запису можна ознайомитись за посиланням.

Проект «Посилення правових можливостей сільських громад» реалізується громадською організацією  «Білозерський центр регіонального розвитку» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Дописати коментар

0 Коментарі