Білозерщина: сільські ради дізналися про тонкощі заповнення е-декларації



У березні  2017 року представники Федорівської  та Томинобалківської сільрад та сільські депутати взяли участь у навчальному семінарі, де дізналися більше  про тонкощі заповнення електронної декларації.

Так,  В’ячеслав Лях, юрист  Білозерського Офісу Мережі правового розвитку при ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" разом із представниками Херсонського міського центру  з надання  БВПД провели семінар на тему «Електронне декларування» для сільських депутатів та представників  Томинобалківської та Федорівської сільрад.


Учасники заходу дізналися, хто саме має подавати декларацію, в якому вигляді, де брати електронні ключі та яку відповідальність несе особа за невчасно подану декларацію. Також семінар включав і практичну роботу. Завдяки відео урокам, юристи акцентували увагу депутатів на кожному із розділів декларації та відповіли на всі питання, які хвилювали учасників заходу: хто саме є членами сім’ї декларанта, що робити, якщо електронний ключ не працює, як показати роботу за сумісництвом, як рахувати доходи та ін.


«Дуже важливо було саме на практиці побачити як заповнюється дана декларація, який вона має вигляд, які питання та варіанти відповідей, - говорить Ніна Павлівна, депутатка Федорівської сільради. - Ми змогли обговорити кожен розділ декларації та завдяки відеоурокам маємо уявлення, що від нас вимагається та як правильно треба її заповнювати».
Семінар проходив в рамках проекту «Посилення правових можливостей сільських громад», який реалізується ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» за підтримки  Міжнародного фонду « Відродження»Міжнародного фонду « Відродження».

Катерина Павловська 

Дописати коментар

0 Коментарі