В Музиківській ОТГ будуть запроваджені антикорупційні механізми



16-17 серпня під час тренінгу тренерки Елла Петренко та Світлана Гудь ознайомили представників громадськості та влади Музиківської ОТГ з антикорупційними механізмами.

Тренінг "Антикорупційні механізми в ОТГ" був проведений в рамках проекту "Запобігання корупції в ОТГ: програма навчання та наставництва для територіальних громад", який реалізується Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!", як компонент програми DOBRE.

Учасники з цікавістю слухали нову для себе інформацію про антикорупційну експертизу та антикорупційні ради, можливості платформи «Розумне місто», брали активну участь у практичних вправах, зацікавилися такими інструментами як консультації з громадськістю, наглядові ради комунальних підприємств та висвітлення інформації на порталі Є-дата.

В результаті тренінгу учасники розробили план дій щодо запровадження в своїй громаді таких інструментів як положення про конкурсний відбір, допорогові закупівлі  та постійне наповнення кабінетів на порталі Є-дата.

Серед учасників були представники майже всіх населених пунктів, які входять до складу ОТГ. На кінець другого дня тренінгу група стала єдиною командою і висловила побажання проводити наступні тренінги в такому ж виїзному форматі, адже це зближує людей і долає барєри. Кожен з учасників відчув себе частинкою єдиної громади, а не тільки Східного чи Музиківки.


#антикорупція_в_отг_це_DOBRE

Дописати коментар

0 Коментарі