Офіси Мережі правового розвитку поділилися досвідом впровадження медіації в школах




17 серпня 2017 року в смт.Дворічна Харківської області відбувся круглий стіл, участь в якому прийняли представники РДА, голови сільських рад та працівники освіти. Перейняти досвід колег та поділитися власним приїхали й представниці ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» – Наталя Юшко та Марина Рибалко.

«Ми зібралися разом, щоб обговорити сучасний стан впровадження шкільної медіації в Україні та розглянути механізми запровадження шкільної медіації на місцевому рівні» - під час вступного слова повідомила Людмила Ковтун, голова правління ГО «Фонду сільських громад Дворічанщини».

Про план реалізації спільного мережевого проекту «Розвиток шкільних служб порозуміння в рамках Мережі правового розвитку» протягом 2017-2018 рр. розповіла Наталя Юшко, менеджер ГО «Білозерський центр регіонального розвитку». В результаті даного проекту буде створено 22 нові шкільні служби порозуміння (далі – ШСП) у 5 областях та підготовлено власних тренерів-медіаторів. Також спільними зусиллями потрібно ініціювати внесення змін до районних освітніх програм в частині їх доповнення розділом «Впровадження медіації у навчальних закладах району» з метою виділення бюджетних коштів на підтримку діяльності ШСП.

Координатор шкільних служб порозуміння Білозерського району Марина Рибалко представила свою відео-презентацію про створення та діяльність ШСП на базі Дар’ївської ЗОШ. Під час виступу вона зробила наголос на актуальності даної проблеми: “Потрібно ще дуже багато та наполегливо працювати у цьому напрямку задля досягнення нашої цілі, щоб знизити рівень конфліктності та агресії в школах“.

Голова Дворічанської РДА Галина Турбаба привітала учасників заходу та подякувала всім присутнім за участь у покращенні життя громади району через розвиток гармонійного середовища.

На завершення круглого столу було прийнято резолюції, в якій юрист Дворічанського офісу Мережі правового розвитку Віталій Бабика запропонував об’єднати зусилля громадськості, місцевої влади для вивчення медіації та втілення даного механізму в систему освіти району.

«Окремо хочеться подякувати організаторам – працівникам Фонду сільських громад Дворічанщини – за теплу зустріч та дружній прийом. Завдяки цій маленькій подорожі, ми відкрили для себе нові мальовничі куточки України» – Наталя Юшко та Марина Рибалко поділилися враженнями від участі у заході.

Захід відбувся в рамках проекту «Розвиток Дворічанського Офісу Мережі, розширення географії його впливу», за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

Дописати коментар

0 Коментарі