ТОП-5 пропозицій від білозерців до бюджету селищної ради – дороги, сміття, освітлення, місця для відпочинку, світлофор



19 вересня 2017р. в селищі Білозерка пройшла вулична акція "Впливай на бюджет твоєї громади!", яку організувала громадська організація «Білозерський центр регіонального розвитку" в рамках Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!".

Метою акції є підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців смт. Білозерка до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

Більше 50 громадян прийняли активну участь у акції - охоче брали й читали інформаційні листівки про механізми впливу на формування бюджету, писали свої пропозиції щодо використання бюджетних коштів у 2018 році. Волонтери зібрали більше 50 пропозицій від громадян. 

Серед найбільш поширених пропозицій білозерців, як і в минулому році, - благоустрій селища (ремонт вуличних доріг, своєчасне прибирання вулиць від сміття, облаштування зон для відпочинку – пляжу, дитячих майданчиків, парків, упорядкування сміттєзвалища, кладовища, освітлення вулиць) , комунальні питання (встановлення сміттєвих баків біля багатоповерхівок, оснащення вузлами комерційного обліку будинків ОСББ). А також білозерців турбують питання безпеки на дорозі - встановлення дорожніх знаків, світлофора.

Паралельно акції, бюджетні пропозиції від жителів селища ще будуть збиратися в режимі он-лайн до 15 жовтня за цим посиланням: https://goo.gl/Bd9yy6

Всі зібрані таким чином пропозиції громадян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Білозерської селищної ради. Офіційна відповідь селищної ради буде оприлюднена відразу після отримання.

«Вулична акція вже вдруге доводить, що людей цікавлять питання формування бюджету та його витрачання, вони все активніше хочуть включатися в цей процес і контролювати на що витрачаються сплачені ними податки – розповідає організатор акції Елла Петренко, голова «Білозерського центру регіонального розвитку». – Проте влада не завжди готова до такої активності з боку громадян і не завжди дослухається до їх думки. В минулому році під час такої ж вуличної акції ми зібрали пропозиції мешканців Білозерки та Розлива та у формі офіційного звернення передали їх до селищної ради. Проте відповіді ми так і не отримали по сьогоднішній день».

Дякуємо за допомогу в проведенні акції селищним депутатам Олені Щербині, Ніні Хороняк та Інні Журавленко!



* * *
Акція «Впливай на бюджет своєї громади!» проводиться учасниками Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» одночасно в різних регіонах України. Місією партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» є створення умов для ефективного формування та використання місцевих бюджетів в інтересах громад шляхом підвищення доброчесності, прозорості бюджетного процесу та забезпечення участі громадян у ньому. Наразі до складу партнерства входять 39 громадських організацій та ЗМІ з 17 областей України. Більш детально про діяльність партнерства можна дізнатись на сайті http://probudget.org.ua

Дописати коментар

0 Коментарі